Vrijwilligers

Een grote zorgorganisatie als Cicero Zorggroep heeft medewerkers nodig, maar zeker ook vrijwilligers. Zonder vrijwilligers zou Cicero Zorggroep minder (frequent) juist dié extra zaken aan kunnen bieden aan cliënten, die het leven aangenaam maken. Cicero Zorggroep heeft zo’n 800 vrijwilligers, die helpen bij allerlei zaken en activiteiten.

Nieuwe vrijwilligers zijn altijd welkom!
Cicero Zorggroep heeft altijd plek voor enthousiaste vrijwilligers. Het vrijwilligerswerk binnen Cicero Zorggroep is zeer divers, zo ook de vrijwilligers die werken binnen de diverse zorgcentra en dagopvang. Zo zijn er vrijwilligers die met regelmaat bepaalde vrijwilligerswerkzaamheden verrichten, omdat ze hebben gereageerd op een bepaalde vrijwilligersvacature. Maar ook voor het omgekeerde staat Cicero Zorggroep open: wanneer een (potentiële) vrijwilliger een bepaald 'aanbod' heeft, dan gaat Cicero Zorggroep op zoek naar mogelijkheden om van dit aanbod gebruik te maken.

Heeft u belangstelling voor een vrijwilligersfunctie, of wilt u meer informatie, dan kunt u contact opnemen met het zorgcentrum waar u graag vrijwilligerswerk wilt doen.

Momenteel heeft Emmastaete de volgende vrijwilligersvacatures:

Vrijwilliger winkelhulp: Iets lekkers voor bij de koffie of een klein cadeautje kopen voor de kleindochter? Speciaal voor bewoners is er een winkeltje in het zorgcentrum. De vrijwilliger ‘runt’ het winkeltje tijdens de gestelde openingstijden. Denk aan bewoners begeleiden tijdens het boodschappen doen, voorraden bijhouden, de winkel netjes houden, inpakken en andere algemene werkzaamheden.
Vrijwilliger gastvrouw/gastheer restaurant – terras: Lekker natafelen of buiten genieten van een mooie zomeravond. Dat kan dankzij de inzet van onze vrijwilligers die ook na sluitingstijd van het restaurant nog een oogje in het zeil kunnen houden.
Vrijwilliger gastvrouw/gastheer restaurant: De warme maaltijd is vaak het hoogtepunt van de dag voor de bewoners van ons zorgcentrum. Behalve het sociale aspect, is voldoende en goed eten ook belangrijk voor de gezondheid van de bewoners. De vrijwilliger dekt, onder andere, rond het middagmaal de tafels in het restaurant en helpt bij de bediening van de warme maaltijd.
Vrijwilliger chauffeur bus: Een dagje uit is voor veel van onze bewoners alleen nog maar mogelijk onder begeleiding. Regelmatig organiseren medewerkers en vrijwilligers leuke uitstapjes in het Limburgse land. Vrijwilligers die de Cicero-bus wil rijden zijn erg welkom.
Vrijwilliger dieren:Breng samen met uw huisdier een bezoekje aan het zorgcentrum. Contact met dieren is goed voor mensen. Het werkt rustgevend.  Omgang met dieren stimuleert bovendien het geheugen en maakt mensen opener voor hun omgeving.
Vrijwilliger muziek/spel: Mooie herinneringen ophalen, lachen, ritmisch tikken of zelfs een voorzichtig dansje wagen. Muziek is voor de bewoners van ons zorgcentrum soms net dat ingrediënt wat nodig is om de dag een stukje aangenamer te maken.Ook kunnen vrijwilligers samen spellen spelen met bewoners, individueel of in groepsverband.
Vrijwilliger huiskamer: Een gezellig praatje maken, een spelletje doen, de krant voorlezen of een kopje koffie inschenken.Wij zijn op zoek naar een vrijwilliger die een groep bewoners wil ondersteunen in de gezamenlijke huiskamer.
Vrijwilliger wandelen: Even een ommetje maken. Dat is voor de meeste bewoners alleen maar mogelijk onder begeleiding. De vrijwilliger kan gaan wandelen en tevens een gezellig praatje maken met een bewoner (die al dan niet in rolstoel zit).

Mocht u interesse hebben in een van de bovenstaande vacatures, neem dan contact op met zorgcentrum Emmastaete door te bellen naar 045 528 07 00.


 

Benieuwd naar wat onze vrijwilligers nou eigenlijk in de praktijk allemaal doen?
Lees dan de persoonlijke verhalen van een aantal inspirerende Cicero-vrijwilligers.
Vrijwilliger meneer Teeuwen >
Vrijwilligster mevrouw Voncken >
Vrijwilligster Michelle Jacobs >
Vrijwilliger meneer Scheres >