Diëtetiek voor thuiswonenden

Diëtetiek voor thuiswonenden houdt in dat ouderen thuis (of in een aan-/inleunwoning, woonzorgcentrum of levensloopbestendige woning) gebruik kunnen maken van de behandeling of advisering van een diëtist van Cicero Zorggroep. U bezoekt de diëtist van Cicero Zorggroep in een zorgcentrum bij u in de buurt, óf, indien nodig, bezoekt de diëtist u thuis.De diëtist begeleidt cliënten met bijvoorbeeld eetproblemen, slechte eetlust, ondervoeding, maag- of darmklachten, diabetes, sondevoeding, verhoogd cholesterol, verhoogde bloeddruk of overgewicht. De diëtist geeft u deskundig voedings- en dieetadvies en houdt hierbij rekening met uw leef- en eetgewoontes. De diëtisten van Cicero Zorggroep zijn met name gespecialiseerd in de voeding van ouderen.  

Om gebruik te maken van diëtetiek voor thuiswonenden heeft u een verwijzing nodig van een arts. Dit kan uw huisarts of specialist zijn.
Diëtetiek aan huis wordt voor maximaal 3 uur per jaar (peiljaar 2013) vergoed uit het basispakket van uw zorgverzekering. Wellicht vergoedt uw aanvullende verzekering nog iets extra. Dit kan verschillen per zorgverzekeraar. Om duidelijkheid te krijgen over de hoogte van de vergoeding die voor u van toepassing is, adviseren wij u altijd om vooraf contact op te nemen met uw zorgverzekeraar.

Cicero Zorggroep levert diëtetiek voor thuiswonenden in zorgcentrum Bronnenhof te Brunssum en aan huis in Brunssum, Amstenrade, Hoensbroek, Nuth, Schinnen, Onderbanken, Voerendaal, Valkenburg en Geulle.