Ergotherapie voor thuiswonenden

Ergotherapie voor thuiswonenden houdt in dat ouderen die nog thuis wonen (of in een aan-/inleunwoning, woonzorgcentrum of levensloopbestendige woning) gebruik kunnen maken van de behandeling of advisering van een ergotherapeut van Cicero Zorggroep. U bezoekt de ergotherapeut van Cicero Zorggroep in een zorgcentrum bij u in de buurt, óf, indien nodig, bezoekt de ergotherapeut u thuis. De ergotherapeut ondersteunt cliënten met een beperking bij het zoeken naar een oplossing in het dagelijks functioneren. De ergotherapie richt zich hierbij op zelfzorg, zitten en verplaatsen, huishoudelijke bezigheden, vervoer en vrijetijdsbesteding. Ook kan de ergotherapeut adviseren over aanpassingen in huis en gebruik van rolstoel en scootmobiel.

Om gebruik te maken van ergotherapie aan huis heeft u verwijzing nodig van een arts. Dit kan uw huisarts of specialist zijn. Ergotherapie aan huis wordt voor maximaal 10 uur per jaar vergoed door de zorgverzekeraar. Om er zeker van te zijn dat u deze zorg vergoed krijgt adviseren wij u altijd om vooraf contact op te nemen met uw zorgverzekeraar.

Cicero Zorggroep levert ergotherapie voor thuiswonenden in de zorgcentra Schuttershof in Brunnsum en Elvira-Leontine in Amstenrade en aan huis in Brunssum, Amstenrade, Hoensbroek, Nuth, Schinnen, Onderbanken, Voerendaal, Valkenburg, Geulle, Beek, Urmond, Stein, Geleen en Elsloo.