Fysiotherapie voor thuiswonenden

Fysiotherapie voor thuiswonenden houdt in dat ouderen die nog thuis wonen (of in een aan-/inleunwoning, woonzorgcentrum of levensloopbestendige woning) gebruik kunnen maken van de behandeling of advisering van een fysiotherapeut van Cicero Zorggroep. U bezoekt de fysiotherapeut van Cicero Zorggroep in een zorgcentrum bij u in de buurt, óf, indien nodig, bezoekt de fysiotherapeut u thuis.
De fysiotherapeut onderzoekt, behandelt en begeleidt cliënten met problemen aan het “houdings- en bewegingsapparaat”, bijvoorbeeld spier- en of peesaandoeningen, botbreuken, rug- en nekklachten en neurologische ziektebeelden. De geriatrie-fysiotherapeut richt zich daarbij op preventieve, revaliderende en activerende behandelingen. Tevens leert de geriatrie-fysiotherapeut u en uw omgeving op welke wijze beperkingen gecompenseerd kunnen worden.

Om gebruik te maken van fysiotherapie voor thuiswonenden heeft u een verwijzing nodig van een arts. Dit kan uw huisarts of specialist zijn. De eventuele vergoeding voor fysiotherapie aan huis is vastgelegd in het basispakket en uw eventueel aanvullende ziektekostenverzekering. De vergoeding kan verschillen per zorgverzekeraar. Informeer daarom vooraf goed bij uw verzekeraar. 

Cicero Zorggroep levert fysiotherapie voor thuiswonenden in de zorgcentra Schuttershof in Brunssum en Elvira-Leontine in Amstenrade en aan huis in Brunssum, Amstenrade, Hoensbroek, Nuth, Schinnen, Onderbanken, Voerendaal, Valkenburg en Geulle.