Dementiezorg

Het komt steeds vaker voor: cliënten die moeite hebben met het ordenen van hun gedachten, of ze krijgen meer moeite om nieuwe informatie te verwerken. Dit wordt door onze medewerkers gesignaleerd op basis van een 'niet-pluis' gevoel.

In dit geval kan de medewerker van Cicero Thuis een casemanager dementie inschakelen. Zij worden betrokken bij de zorg aan cliënten waar de vaste medewerkers het gevoel hebben dat dit nodig is. Door de begeleiding van de casemanager kan de zorg beter worden afgestemd op de persoonlijke situatie van de cliënt. Zij komen zo vaak langs als nodig is. Ook contacten met de huisarts, het ziekenhuis, de geriater of mantelzorgondersteuners worden goed onderhouden. Zo biedt de casemanager alleen of in samenwerking met de medewerker van Cicero Thuis  niet alleen de cliënt, maar ook diens omgeving de nodige ondersteuning.


"Wanneer vraag je om hulp, dat is zo lastig. Ik wilde niet wachten tot het een keer écht mis gaat. Dat Cicero Thuis er nu is, is beter voor Henk én voor mij."