Hulp bij het huishouden

Wat is hulp bij het huishouden?
Gerichte ondersteuning bij alledaagse werkzaamheden kan precies voldoende zijn om uw  huishouden draaiende te houden. In overleg nemen we de taken over die voor u te zwaar worden, zoals stofzuigen of de badkamer poetsen. U kunt zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen en doet gewoon wat u zelf wél nog lukt.

Bij Cicero Thuis werken we zoveel mogelijk met vaste medewerkers per cliënt. U ontvangt dus steeds dezelfde mensen bij u thuis, met wie u al snel een vertrouwensband opbouwt. Uw huishoudelijke verzorging nemen we heel persoonlijk.

Aanmelding
Voor het indienen van een aanvraag voor hulp bij het huishouden dient u contact op te nemen met het WMO-loket van de gemeente waar u woonachtig bent. U kunt bij uw gemeente kenbaar maken dat u ondersteuning wenst van Cicero Thuis. Uw gemeente bekijkt samen met u of u hulp bij het huishouden kunt ontvangen en uw aanvraag goedkeurt en een geldige beschikking afgeeft.
Indien gewenst kan Cicero Zorgservice u begeleiden bij het indienen van de aanvraag bij de gemeente.

Financiering
Wanneer u een geldige beschikking heeft, dan worden de kosten grotendeels vergoed. U dient voor de hulp bij het huishouden wel een eigen bijdrage te betalen. De hoogte van uw eigen bijdrage wordt bepaald door het centraal administratiekantoor (CAK).

Huishoudelijke Hulp Toelage (HHT)
De HHT is een toelage die burgers kunnen krijgen als ze hulp bij het huishouden ontvangen. Wanneer u in de nieuwe situatie geen of minder hulp bij het huishouden ontvangt kunt u -deels op eigen kosten- toch professionele hulp bij het huishouden inkopen. Elke gemeente hanteert weer andere tarieven voor de hulp bij het huishouden en ook de toelage vanuit de gemeente kan verschillen. Uw gemeente kan u precies vertellen welk tarief in uw woonplaats geldt. Voor het aantal uren dat u afneemt, ontvangt u een factuur.

Wanneer u vragen heeft, neemt u dan gerust contact op met Cicero Zorgservice.
Bel 0900 500 9 500.


 

"De vloer dweilen, dat lukt me niet meer. Maar mijn keuken onderhoud ik gewoon zelf. Steeds een klein beetje, tijd heb ik genoeg."