Zorgcentrum Emmastaete

Welkom bij Zorgcentrum Emmastaete, het nieuwe zorgcentrum waar nog tijd wordt genomen voor elkaar! We helpen u hier graag verder met informatie over ons zorgcentrum en wat we voor u kunnen betekenen voor wat betreft diensten en zorg. Specifieke vragen kunt u ons mailen of per telefoon stellen; we staan voor u klaar!

Emmastaete is gebouwd op het voormalige terrein van Staatsmijn Emma, op de grens van Hoensbroek en Brunssum. Emmastaete is een nieuw zorgcentrum, dat in 2006 officieel geopend werd. Het zorgcentrum heeft 31 appartementen,  waarvan 1 echtparenkamer, met douche, toilet en keukenblok, voor cliënten die behoefte hebben aan verzorging. Voor cliënten met psychogeriatrische (PG) problemen heeft Emmastaete 59 plaatsen op verpleegafdeling De Schacht en verpleegafdeling Mijnzicht.

In de 'vleugels' van Emmastaete bevinden zich aanleunwoningen met balkons. Ook zijn huisartsen, fysiotherapeuten, podotherapeuten, logopedisten en een diëtiste in huis. U kunt gebruik maken van de zitjes (plaatsen op elke afdeling om met een paar mensen gezellig bij elkaar te zitten), het terras in de tuin en de winkel in huis. Activiteiten vinden met name plaats in de recreatiezaal “Emmaplein” op de begane grond, waar activiteiten georganiseerd worden waar iedereen aan kan deelnemen, zoals handwerk, toneel, zang, meer bewegen voor ouderen, modeshow, seizoensgebonden activiteiten, themamiddagen en diverse liturgische vieringen. Indien gewenst ondersteunen wij u ook bij activiteiten die op uw persoonlijke wensen zijn afgestemd.

En wilt u uw verhaal gewoon eens even kwijt, spreken over levensvragen of levensbeschouwelijke thema’s, zoals eenzaamheid, betekenis van ouder worden en eindigheid, dan staat onze geestelijk verzorger voor u klaar. Dit gesprek is uiteraard vertrouwelijk. U heeft in principe de mogelijkheid om tot het einde van uw leven in het zorgcentrum te verblijven. De mogelijkheden in een zorgcentrum zijn echter niet onbegrensd. In sommige gevallen is overplaatsing naar een andere voorziening of het inzetten van aanvullende zorg noodzakelijk. Op aanvraag sturen we u graag meer informatie hierover.

Wilt u meedenken?
Emmastaete heeft een actieve cliëntenraad, die de gemeenschappelijke belangen van alle cliënten behartigt. Ongeveer één maal per maand vergaderen zij met de clustermanager. Via hen kunt u meedenken over de zorg en diensten in huis. U kunt hier informatie krijgen over actuele zaken en uw wensen en eventuele klachten bespreken.

Er bestaat de mogelijkheid een rondleiding te krijgen. Voor vragen kunt u terecht bij de locatiemanager, mevrouw Ingrid Raaijmakers, (i.raaijmakers@cicerozorggroep.nl)