Zorgcentrum Schuttershof

Welkom bij Schuttershof, het grootste zorgcentrum van Cicero zorggroep
Gelegen aan de rand van Brunssum, dicht bij Schutterspark en een kwartiertje lopen van het centrum, ligt Schuttershof, een zorgcentrum voor cliënten met somatische en psychogeriatrische zorgvragen.

Belevingsgerichte zorg
In totaal wonen in Schuttershof 204 cliënten. Onze medewerkers zijn geschoold in het principe van ‘belevingsgerichte zorg’. Dat wil zeggen dat de beleving van elke cliënt het uitgangspunt is voor de wijze waarop de zorg verleend gaat worden. Verder heeft elke cliënt een individueel zorgplan en wordt ook het welzijn en welzijnactiviteiten een vast onderdeel van het leven en wonen in Schuttershof. Er zijn drie afdelingen voor psychogeriatrische zorg en drie afdelingen voor somatische zorg. Schuttershof beschikt tevens over een Parkinson-unit, een speciale afdeling voor Parkinsonpatienten. Zorgcentrum Schuttershof beschikt over zowel eenpersoons- als tweepersoonskamers.

Goede zorg

  • Voor goede zorg kunt u rekenen op de aanwezigheid van een specialist ouderengeneeskunde en een vaste, aan u toegewezen, verzorgende die uw belangen behartigt. De activiteitenbegeleider op de afdeling zorgt voor uw individuele welzijnsprogramma en voor groepsactiviteiten.
  • Er zijn therapeuten die u adviseren en trainen op het gebied van uw beperkingen. De therapeutische diensten zijn: fysiotherapie, ergotherapie, logopedie, psychologie en maatschappelijk werk. Meer informatie over deze therapeutische diensten kunt u vinden bij “(Para)medische diensten”.
  • De geestelijk verzorgers begeleiden cliënten individueel en in groepsverband in het omgaan met levensvragen, vragen rond geloofs- of levensbeschouwing en alles wat er in een mensenleven speelt rond ziekte en gezondheid, afhankelijkheid en het afronden van het leven. Daarnaast verzorgen zij vieringen en andere rituelen.

Cliëntenraad
Natuurlijk heeft zorgcentrum Schuttershof een eigen cliëntenraad, waardoor de belangen van de cliënten worden behartigd. Regelmatig is er overleg tussen de cliëntenraad en het management. Onderwerpen als kwaliteit van zorg en dienstverlening en tevredenheid van cliënten staan hierin centraal. Een lid van de lokale cliëntenraad is tevens lid van de centrale cliëntenraad van Cicero Zorggroep.

Faciliteiten
In de tuin naast de dierenweide staat een mooi tuinhuis dat van alle gemakken is voorzien, en dat cliënten en hun familie kunnen huren voor het vieren van een feest of om eens een ‘weekendje weg’ te zijn.  Binnen het zorgcentrum in de bezoekershal is een restaurant waar u met uw bezoek altijd welkom bent en in de naast gelegen serre is een rookruimte. Op afspraak kunt u als cliënt terecht in de kapsalon en tevens kunt u via de afdeling een afspraak maken met de pedicure en indien er een medische indicatie aanwezig is hoeft u hier niets voor te betalen. U kunt als cliënt ook lid worden van de Ontspanningscommissie en meedoen aan activiteiten in en buiten het zorgcentrum.