Lees voor Vergroot Verklein
Bekijk alle Cicero zorggroep locaties
Vergroten/verkleinen
Cliënt en Cicero zorggroep medewerker

Revalidatieafdeling CSCU, Hoensbroek

Revalidatieafdeling CSCU is een gespecialiseerde afdeling en uitsluitend bestemd voor mensen die herstellen van een CVA (cerebrovasculair accident) oftewel een beroerte (hersenbloeding of herseninfarct).

Revalidatieafdeling CSCU maakt onderdeel uit van Cicero Revalidatie en Herstelzorg.

De afdeling is in 2012 opgericht vanuit een samenwerkingsverband tussen Cicero Zorggroep en Adelante en is gevestigd in het gebouw van Adelante. Door kennis en kunde te bundelen zijn de beide zorgorganisaties erin geslaagd het herstel van (oudere) patiënten na een beroerte aanzienlijk te versnellen. Het ziekenhuisverblijf is met gemiddeld 10 dagen verkort, waardoor u veel eerder start met revalideren. Uit onderzoek blijkt dat de kans op herstel daarmee aanzienlijk groter is.

De revalidatieafdeling CSCU beschikt over zeer uitgebreide revalidatiemogelijkheden. Uit de hele regio komen mensen van alle leeftijden hier revalideren na een beroerte. Daardoor beschikken we over veel specifieke deskundigheid. Ook op maat gemaakte revalidatie in groepen is mogelijk.

Tijdens uw verblijf op onze revalidatieafdeling kunt u naar wens gebruik maken van een aantal services en diensten die Adelante biedt, zoals het restaurant of de kapper.

“De vooruitgang die de meeste revalidanten hier boeken is erg groot. Het is fijn om te zien dat de meesten relatief snel weer naar huis terug kunnen.”
Diana Offermans
RvE-manager

Wat Revalidatieafdeling CSCU u te bieden heeft

Revalidatieafdeling CSCU biedt:

Revalidatie na een beroerte (hersenbloeding of herseninfarct)

Faciliteiten

De Revalidatieafdeling CSCU telt 40 bedden, verdeeld over 2 etages. Net als in een ziekenhuis deelt u de kamer met een andere cliënt. In dit geval een lotgenoot, want u heeft beiden een soortgelijke heftige ervaring meegemaakt. De praktijk leert ons dat mensen in deze situatie elkaar vaak tot steun kunnen zijn. Het delen van een kamer mondt soms zelfs uit in een mooie vriendschapsband tussen voormalige cliënten.

Service

Op de revalidatieafdeling CSCU kunt u gebruik maken van een breed service-aanbod:

  • ​Kapper
  • ​Pedicure
  • ​Internet
  • Televisie
  • Restaurant

Vragen?

Voor vragen over bijvoorbeeld  wachtlijsten of rondleidingen kunt u contact opnemen met Cicero Zorgservice: 0900 500 9 500