Lees voor Vergroot Verklein
Bekijk alle Cicero zorggroep locaties
Vergroten/verkleinen
Cliƫnt en Cicero zorggroep medewerker

Vrijwilligersvacatures zorgcentrum Aan de Bleek

Voor zorgcentrum Aan de Bleek, Schinveld zoeken wij onderstaande vrijwilligers.

Reageer

Maatje

Wij zoeken individuele vrijwilligers die wekelijks op een vast moment onze cliënt bezoeken. Wij noemen dat maatjes. Als maatje wordt u aan een cliënt gekoppeld die behoefte heeft aan een maatje. Omdat we verschillende maatjes voor meerdere cliënten zoeken, kunnen de activiteiten die ondernomen worden divers zijn. Zo hebben we cliënten die graag naar buiten willen, boodschappen doen, naar de weekmarkt toe, wandelen, spelletje spelen, een kopje koffie drinken of een praatje maken. We gaan samen op zoek naar de juiste combinatie vrijwilliger-cliënt.

Inzet vrijwilliger: dagen en tijden in overleg.

Restaurant

Onze cliënten kunnen ervoor kiezen om het ontbijt te nuttigen in de huiskamer of in het restaurant. Eten is naast een sociaal aspect, ook belangrijk voor de gezondheid. De vrijwilliger dekt de tafels in en helpt bij de bediening. Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die naast het helpen serveren en opruimen ook een praatje maken en een luisterend oor bieden. Na het ontbijt samen  met de cliënten de krant leest, een spelletje speelt, wandelt of een samen een andere activiteit beleeft.

Activiteiten in het restaurant vinden dagelijks plaats van 8.30 tot 13.00 uur. Inzet vrijwilliger een aantal keer per maand in overleg.

Krantlezen

Iedere ochtend na het ontbijt, lezen we samen de krant en bespreken actuele onderwerpen.

Deze activiteit vindt dagelijks plaats tussen 9.45 en 11.15 uur. Inzet vrijwilliger: een aantal keer per maand in overleg

Sjoelen

Wie is er niet groot mee geworden? De sjoelbak met houten schijven met aan het eind van de bak vier poorten met kleine openingen waar de schijven net doorheen passen. Helpt u onze cliënten een handje de schijven door de poorten te schuiven?

Er wordt op maandag  van 14.15 tot 15.30 gesjoeld.

Koersbal

Bewegen is gezond en daarom wordt in het kader van ”Meer bewegen voor ouderen” steeds meer koersbal gespeeld. Koersbal is een balspel dat binnen wordt gespeeld op een mat van 8 bij 2 meter. Koersbal is van oorsprong een Australische sport en lijkt enigszins op “jeu de boules”.

Inzet vrijwilliger: dagen en tijden in overleg.

Gezelschaps-spellen

Bij gezelschapspelen staat plezier centraal, of speelt u mee om te winnen?  Met onze clienten aan tafel, in kleine en grotere groepen ondersteunt u de medewerker bij zeer uiteenlopende spellen. Wat is uw favoriete spel?

Gezelschapsspellen worden gespeeld op dinsdag van 14.00 tot 16.30 uur en op vrijdag van 9.45 tot 11.15 uur. Inzet vrijwilliger: een aantal keer per maand in overleg

Kienen

De kienmiddag is een moment in de week waar onze cliënten echt naar uitkijken. Helpt u mee om deze middag gezellig te laten verlopen? Werkzaamheden zijn onder andere het klaar zetten van de spelmaterialen, het afroepen van de nummers, het uitzoeken van de prijzen, het schenken van de koffie en thee en opruimen.

Kienen wordt gedaan op dinsdag van 18.00 tot 20.00 uur, woensdag van 14.00 tot 16.00 uur en vrijdag van 18.00 tot 20.00 uur. Inzet vrijwilliger: aantal keer per maand in overleg

Creatief

Onze cliënten nemen graag deel aan creatieve activiteiten zoals handwerken, bloemschikken, iets lekkers bakken, luisteren naar een muziekuitvoering of een andere creatieve activiteit. Onze vrijwilligers ondersteunen deze activiteiten of organiseren ze zelfstandig.

De creatieve activiteiten vinden plaats op woensdag van 14.15 tot 15.30 uur. Inzet vrijwilliger: aantal keer per maand in overleg

Terug in de tijd met muziek

Een aantal cliënten heeft extra interesse in muziek uit vervlogen tijden, luisteren daar graag naar via Youtube of een platenspeler en willen daar ook over in gesprek. Deelt u deze passie?

Deze activiteit vindt iedere donderdagochtend plaats van 10.15 uur tot 11.15 uur.

Film

De filmavond op zaterdag is zo'n succes dat we deze graag willen uitbreiden met de donderdagmiddag. Onze cliënten houden erg van natuurfilms en films van vroeger, u ook?

Op zaterdag van 18.00 tot 20.00 en donderdag van 14.15 tot16.00 uur wordt er een film gedraaid. Inzet Vrijwilliger: een aantal keer in overleg

Kegelen

Kegelen is bij ons een tafelspel. Werkzaamheden zijn o.a. het klaar zetten van de spelmaterialen, het begeleiden van het spel, het schenken van koffie/thee en opruimen.

Kegelen vindt plaats op vrijdagmiddag van 14.15 tot 16.00 uur. Inzet vrijwilliger: een aantal keer per maand in overleg

Bakactiviteiten

(Oud) bakkers, koks, keukenprinsen en -prinsessen die er lol in hebben om samen lekker te bakken en uiteraard het resultaat met zijn allen op te eten, worden uitgenodigd te reageren.

Er wordt gebakken op woensdag van 14.15 tot 15.30 uur. Inzet vrijwilliger: een aantal keer per maand in overleg

Wandelen

Bewegen in de buitenlucht is goed voor de gezondheid, maar buiten een wandeling maken kan voor onze cliënten vaak alleen in gezelschap van iemand anders. Loopt u een stukje met hen op? Of beweegt u de rolstoel vooruit, voor een schepje frisse lucht en het vergroten van de beleefwereld?

Inzet vrijwilliger: dagen en tijden in overleg

Wegwijs Ipad

Onze cliënten zijn regelmatig op zoek naar andere manieren van ontspannen dan ze gewend waren. Dit kan bijvoorbeeld door het spelen van een spelletje op de iPad, of door te Face-timen. Helpt u ze op weg?

Inzet vrijwilliger: dagen en tijden in overleg

Nagelverzorging

We zijn op zoek naar vrijwilligers die willen ondersteunen bij de manicure activiteit. U haalt cliënten op van de kamer en brengt hen er naar toe. Tijdens de manicure voorziet u de cliënten van koffie en thee en helpt u mee met het verzorgen van de nagels zoals knippen, vijlen en van een lakje voorzien.

Inzet vrijwilliger: dagen en tijden in overleg

Heeft u interesse in een van deze vacatures? Of wilt u uw interesse voor vrijwilligerswerk bij zorgcentrum Aan de Bleek kenbaar maken? Klik dan op onderstaande button. 

Reageer