Lees voor Vergroot Verklein
Bekijk alle Cicero zorggroep locaties
Vergroten/verkleinen
Cliƫnt en Cicero zorggroep medewerker

Vrijwilligervacatures zorgcentrum Emmastaete, Brunssum

Voor zorgcentrum Emmastaete zoeken wij onderstaande vrijwilligers.

Reageer

Wandelmaatje

Voor een blinde bewoner van Emmastaete zoeken we een (het liefst een mannelijke) vrijwilliger die samen met hem een wandeling kan maken en een praatje gedurende die wandelingen.

Inzet vrijwilliger: dagen en tijden in overleg.

Huiskamer

Ons zorgcentrum heeft verschillende huiskamers waar onze cliënten samen met een medewerker en onze vrijwilligers een praatje maken, een spelletje spelen, samen de krant lezen, een kopje koffie drinken, naar muziek luisteren of andere activiteiten ondernemen die het gevoel van thuis geven. Vanwege de overwegend cliënten met dementie vragen we omwille van de continuïteit minimaal twee dagdelen per week.

Inzet vrijwilliger: dagen en tijden in overleg.

Restaurant

Wij zijn op zoek naar een team van vrijwilligers die willen ondersteunen bij de maaltijden in het restaurant (Emmaplein). Tafels dekken, serveren, bewoners ontvangen en afruimen.

Het gaat om het ontbijt voor onze bewoners, in de middag de warme maaltijd en een broodmaaltijd in de avond.

Inzet vrijwilliger: Maandag t/m zondag, tussen 8.00 en 10.30 uur, 11.00 en 14.00 uur en tussen 16.00 en18.00 uur.

Vietnamees maatje

Voor een cliënt zoeken we een maatje die het leuk vindt om samen Vietnamees te spreken of bijvoorbeeld samen Vietnamees te koken. Onderneemt u activiteiten die dat oude vertrouwde gevoel weer even terugbrengt?

Inzet vrijwilliger: een aantal keer per maand, in overleg.

Rollators schoonmaken

We zijn op zoek naar een vrijwilliger die de rollators en rolstoelen van onze bewoners zou willen schoonmaken. Uiteraard mag dit ook gecombineerd worden met een stuk aandacht voor onze bewoners, indien die wens er ligt.

De rollators worden dagelijks tussen 8.00 en 9.30 uur schoongemaakt. Inzet vrijwilliger: een aantal keer per maand, in overleg.

Maatje

Als maatje wordt u aan een cliënt gekoppeld die behoefte heeft aan een maatje. Een individuele vrijwilliger bezoekt wekelijks op een vast moment onze cliënt. Omdat we verschillende maatjes voor meerdere cliënten zoeken, kunnen de activiteiten die ondernomen worden divers zijn. Zo hebben we cliënten die graag naar buiten gaan, boodschappen samen doen, een terrasje pakken, wandelen, een spelletje spelen, een kopje koffie drinken of een praatje maken. We gaan samen op zoek naar de juiste combinatie vrijwilliger-cliënt.

Inzet vrijwilliger: een aantal keer per maand, in overleg.

Snoezel maatje

Zo hebben we ook cliënten die graag snoezelen. Snoezelen of zintuigactivering is een kalmerende activiteit. Hiervoor zoeken we ook individuele vrijwilligers die  wekelijks op een vast moment onze cliënt bezoeken. We gaan samen op zoek naar de juiste combinatie vrijwilliger-cliënt.      

Inzet vrijwilliger: een aantal keer per maand, in overleg.

Mannenclub

Gewoon even als mannen onder elkaar zijn, samen sport kijken op tv, een biertje drinken (0%) of een andere echte mannenactiviteit ondernemen.

Inzet vrijwilliger: een aantal keer per maand, in overleg.

Tuin

Wij zijn op zoek naar een vrijwilliger die de binnentuin wil bijhouden zodat de bewoners van een mooi onderhouden tuin buiten kunnen genieten. Vindt u het leuk om lichte tuinonderhoudstaken uit te voeren zoals onkruid wieden, schoffelen, snoeien, konijnen verzorgen, planten water geven of nieuwe planten aanplanten en werkt u eventueel samen in de tuin met onze cliënten?  Inzet vrijwilliger: dagen en tijden in overleg

Heeft u interesse in een van deze vacatures? Of wilt u uw interesse voor vrijwilligerswerk bij zorgcentrum Emmastaete kenbaar maken? Klik dan op onderstaande button. 

Reageer