Lees voor Vergroot Verklein
Bekijk alle Cicero zorggroep locaties
Vergroten/verkleinen
Cliƫnt en Cicero zorggroep medewerker

Vrijwilligervacatures zorgcentrum Emmastaete, Brunssum

Voor zorgcentrum Emmastaete zoeken wij onderstaande vrijwilligers.

Reageer

Wandelmaatje

Voor een blinde bewoner van Emmastaete zoeken we een (het liefst een mannelijke) vrijwilliger die samen met hem een wandeling kan maken en een praatje gedurende die wandelingen.

Inzet vrijwilliger: dagen en tijden in overleg.

Huiskamer

Ons zorgcentrum heeft verschillende huiskamers waar onze cliënten samen met een medewerker en onze vrijwilligers een praatje maken, een spelletje spelen, samen de krant lezen, een kopje koffie drinken, naar muziek luisteren of andere activiteiten ondernemen die het gevoel van thuis geven. Vanwege de overwegend cliënten met dementie vragen we omwille van de continuïteit minimaal twee dagdelen per week.

Inzet vrijwilliger: dagen en tijden in overleg.

Winkel

In het zorgcentrum bevindt zich een winkel waar cliënten boodschappen kunnen doen. Dagelijks vers brood, iets lekkers voor bij de koffie, of een klein cadeautje voor de kleindochter?  Naast gastvrije vrijwilligers die de winkel draaiend houden, zoeken we ook vrijwilligers die fysiek in staat zijn in het ompakken van de goederen die binnenkomen.

Inzet vrijwilliger: 
op vrijdag binnen de openingstijden van de winkel, van 9.30 tot 12.00 uur.

Restaurant

Samen met een medewerker zorgen onze vrijwilligers voor een huiselijke sfeer door een praatje te maken, een spelletje te spelen, de krant te lezen, te luisteren naar muziek, te handwerken, een spelletje uit te leggen op een iPad, creatieve workshops, yoga of gym, bloemschikken te geven, samen iets lekkers te bakken of te wandelen.

Activiteiten in het restaurant vinden plaats op donderdag en vrijdag van 14.00 tot 16.30 uur. Inzet vrijwilliger een aantal keer per maand in overleg.

Vietnamees maatje

Voor een cliënt zoeken we een maatje die het leuk vindt om samen Vietnamees te spreken of bijvoorbeeld samen Vietnamees te koken. Onderneemt u activiteiten die dat oude vertrouwde gevoel weer even terugbrengt?

Inzet vrijwilliger: een aantal keer per maand, in overleg.

Rollators schoonmaken

We zijn op zoek naar een vrijwilliger die de rollators en rolstoelen van onze bewoners zou willen schoonmaken. Uiteraard mag dit ook gecombineerd worden met een stuk aandacht voor onze bewoners, indien die wens er ligt.

De rollators worden dagelijks tussen 8.00 en 9.30 uur schoongemaakt. Inzet vrijwilliger: een aantal keer per maand, in overleg.

Maatje

Als maatje wordt u aan een cliënt gekoppeld die behoefte heeft aan een maatje. Een individuele vrijwilliger bezoekt wekelijks op een vast moment onze cliënt. Omdat we verschillende maatjes voor meerdere cliënten zoeken, kunnen de activiteiten die ondernomen worden divers zijn. Zo hebben we cliënten die graag naar buiten gaan, boodschappen samen doen, een terrasje pakken, wandelen, een spelletje spelen, een kopje koffie drinken of een praatje maken. We gaan samen op zoek naar de juiste combinatie vrijwilliger-cliënt.

Inzet vrijwilliger: een aantal keer per maand, in overleg.

Snoezel maatje

Zo hebben we ook cliënten die graag snoezelen. Snoezelen of zintuigactivering is een kalmerende activiteit. Hiervoor zoeken we ook individuele vrijwilligers die  wekelijks op een vast moment onze cliënt bezoeken. We gaan samen op zoek naar de juiste combinatie vrijwilliger-cliënt.      

Inzet vrijwilliger: een aantal keer per maand, in overleg.

Mannenclub

Gewoon even als mannen onder elkaar zijn, samen sport kijken op tv, een biertje drinken (0%) of een andere echte mannenactiviteit ondernemen.

Inzet vrijwilliger: een aantal keer per maand, in overleg.

Huisdieren

Breng samen met uw huisdier een bezoekje aan ons zorgcentrum. Contact met dieren is goed voor mensen. Het werkt rustgevend. Omgang met dieren stimuleert bovendien het geheugen en maakt mensen opener voor hun omgeving.

Inzet vrijwilliger: een aantal keer per maand, in overleg.

Tuin

Wij zijn op zoek naar een vrijwilliger die de binnentuin wil bijhouden zodat de bewoners van een mooi onderhouden tuin buiten kunnen genieten. Vindt u het leuk om lichte tuinonderhoudstaken uit te voeren zoals onkruid wieden, schoffelen, snoeien, konijnen verzorgen, planten water geven of nieuwe planten aanplanten en werkt u eventueel samen in de tuin met onze cliënten?  Inzet vrijwilliger: dagen en tijden in overleg

Heeft u interesse in een van deze vacatures? Of wilt u uw interesse voor vrijwilligerswerk bij zorgcentrum Emmastaete kenbaar maken? Klik dan op onderstaande button. 

Reageer