Lees voor Vergroot Verklein
Bekijk alle Cicero zorggroep locaties
Vergroten/verkleinen
Cliƫnt en Cicero zorggroep medewerker

Vrijwilligersvacatures zorgcentrum 't Brook, Voerendaal

Voor zorgcentrum 't Brook zoeken wij onderstaande vrijwilligers.

Reageer

Activiteiten

Op dinsdagmiddag is er in zorgcentrum ’t Brook altijd wat te doen. We zoeken daarom vrijwilligers die ondersteunen bij de grote activiteiten in het restaurant (bijvoorbeeld een carnavalsviering) of bij groepsactiviteiten in één van de huiskamers. U kunt hierbij denken aan samen iets lekkers bakken of een creatieve activiteit.

Activiteiten vinden plaats op dinsdag van 14.00 tot16.30 uur. Inzet vrijwilliger een aantal keer per maand in overleg.

Broodmaaltijden

Eten is een sociaal aspect, maar ook belangrijk voor de gezondheid. De vrijwilliger dekt de tafels in en helpt bij de bediening van de broodmaaltijd. De hele dag door zijn er koffie en thee momenten waar ondersteuning bij nodig is. Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die willen helpen serveren en opruimen, maar ook een praatje willen maken en een luisterend oor bieden.

Activiteiten vinden plaats op maandag en dinsdag van 16.00 tot 19.00 uur*, woensdag, donderdag, vrijdag zaterdag van 14.00 tot 19.00* uur*, zo 09.00-19.00 uur

*met uitloop tot 20.00 uur  

Frietekraom

Iedere derde donderdag van de maand bieden we frietjes en een snack aan in het restaurant. We zoeken vrijwilligers die de bestellingen opnemen en als de frietjes klaar zijn, ze serveren aan de cliënten.

De frietekraom vindt plaats Iedere 3e donderdag van de maand van 15.00-18.30 uur.

Het bord van ’t Brook

Iedere donderdag spelen we ‘Het bord van ’t Brook’. Dit is een spel waarin we bijvoorbeeld zoeken naar hoofdsteden met de letter A, bloemen met een letter H, maar ook straatnamen in Voerendaal, muzikanten en noem maar op. Beheerst u de Nederlandse taal goed en heeft u zin om hierin te ondersteunen?

Activiteiten vinden plaats op donderdag van 14.00 tot 16.15 uur. Inzet vrijwilliger een aantal keer per maand in overleg.

Huiskamer

Zorgcentrum ’t Brook heeft verschillende huiskamers waar onze cliënten samen met een medewerker en onze vrijwilligers een praatje maken, een spelletje spelen, samen de krant lezen, een kopje koffie drinken, naar muziek luisteren, bakken, wandelen of andere activiteiten ondernemen die het gevoel van thuis geven.

Activiteiten vinden plaats op:

maandag: 14.00-17.00 uur; 
vrijdag: 13.30-17.30 uur;
zaterdag: 14.00-17.00 uur 
zondag: 10.00-13.00 uur 
en 14.00 -17.00 uur. 

Inzet vrijwilliger een aantal keer per maand in overleg

Individuele Activiteiten

Samen met een medewerker zorgen onze vrijwilligers voor een huiselijke sfeer door een praatje te maken, een spelletje te spelen, de krant te lezen, te luisteren naar muziek, te handwerken, een spelletje uit te leggen op een iPad, creatieve workshops, yoga of gym, bloemschikken te geven, samen iets lekkers te bakken of te wandelen.

Individuele activiteiten vinden plaats op donderdag en vrijdag van 14.00 tot 16.30 uur. Inzet vrijwilliger een aantal keer per maand in overleg.

Kerkviering

Op woensdag- en zaterdagochtend wordt er in zorgcentrum ’t Brook een Heilige Mis opgedragen. Onze vrijwilligers maken het voor onze cliënten mogelijk de mis bij te wonen. U brengt de cliënten, blijft aanwezig tijdens de viering en u brengt de cliënt na afloop weer terug naar de kamer.

De kerkviering vindt plaats op woensdag en zaterdag van 10.00 tot 12.00 uur. Inzet vrijwilliger aantal keer per maand in overleg

Kienen

De kienmiddag is een moment in de week waar onze cliënten echt naar uitkijken. Helpt u mee om deze middag gezellig te laten verlopen? Werkzaamheden zijn onder andere het klaar zetten van de spelmaterialen, het afroepen van de nummers, het uitzoeken van de prijzen, het schenken van de koffie en thee en opruimen.

Kienen vindt plaats op maandag van 14.00 tot 16.30 uur. Inzet vrijwilliger aantal keer per maand in overleg.

Logistiek

Als vrijwilliger logistiek is geen dag hetzelfde, zo brengt u bestellingen naar de afdelingen, ledigt u prullenbakken aan de ingangen, veegt u bladeren, ruimt u zwerfafval rondom het huis op of draagt u zorg voor andere klusjes die op dat moment van belang zijn.

Logistieke activiteiten vinden plaats op maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur. Inzet vrijwilliger dagen en tijden in overleg)

Nagelverzorging

We zijn op zoek naar vrijwilligers die willen ondersteunen bij de manicure activiteit. U haalt cliënten op van de kamer en brengt hen er naar toe. Tijdens de manicure voorziet u de cliënten van koffie en thee en helpt u mee met het verzorgen van de nagels zoals knippen, vijlen en van een lakje voorzien.

De manicure activiteit vindt plaats op maandag van 10.00 tot 12.00 uur en woensdag van 14.00 tot 16.30 uur. Inzet vrijwilliger aantal keer per maand in overleg.

Vissen

Voor een cliënt zoeken we een maatje die samen wil gaan vissen in de vijver.

Inzet vrijwilliger: dagen en tijden in overleg.

Wandelen

Bewegen in de buitenlucht is goed voor de gezondheid, maar buiten een wandeling maken kan voor onze cliënten vaak alleen in gezelschap van iemand anders. Loopt u een stukje met hen op? Of beweegt u de rolstoel vooruit, voor een schepje frisse lucht en het vergroten van de beleefwereld?

Inzet vrijwilliger: dagen en tijden in overleg.

Klassieke muziek

Een aantal cliënten heeft interesse in klassieke muziek: ze luisteren daar graag naar en willen daar ook over in gesprek. Deelt u deze passie?

Inzet vrijwilliger: dagen en tijden in overleg.

Kapsalon

Op vrijdagmorgen is het een gezellige boel in de kapsalon. Haalt en brengt u onze bewoners voor een knipbeurt? Inzet vrijwilliger:  woensdagmiddag van 13.00-16.00 uur en vrijdag van 9.00-13.00 uur en van 13.00-16.00 uur

Avondmaaltijd

Samen met een medewerker zorgt u voor het klaarzetten van de avondbroodmaaltijd, ondersteunen bij het eten, opruimen en maakt u een praatje met de bewoners. Inzet vrijwilliger: dinsdag, woensdag, vrijdag, zaterdag, zondag van 17.00 tot 19.00 uur

Dieren verzorgen

In ons zorgcentrum wonen ook enkele bijzondere bewoners:  papegaai Charlie en een paar konijntjes. Helpt u ons met het verschonen van de kooi of het hok en met het geven van eten? Inzet vrijwilliger: dagen en tijden in overleg.

Maatje Eindhoven

Voor een mevrouw zoeken we iemand die af en toe eens binnenloopt om een praatje te maken over onderwerpen die haar interesseren zoals de stad Eindhoven, waar ze vandaan komt.

Inzet vrijwilliger: dagen en tijden in overleg.

Maatje winkelen

Voor een mevrouw zoeken we een vrijwilliger die een keer in de week met haar naar de supermarkt in Voerendaal wil gaan om samen met haar inkopen te doen. Ze kan namelijk niet bij de bovenste schappen komen. Maar ook om gewoon gezellig in het centrum van Voerendaal te winkelen.

Inzet vrijwilliger: dagen en tijden in overleg.

Maatje vervoer

Voor een meneer zoeken we een vrijwilliger die met hem naar het ziekenhuis of winkels wil gaan (eventueel met een taxi).

Inzet vrijwilliger: dagen en tijden in overleg.

Maatje handmassage

Voor een blinde mevrouw zoeken we een vrijwilliger die af en toe op haar kamer een activiteit op het gebied van handmassage, manicure, gezichtsmassage of masker zou kunnen toepassen.

Inzet vrijwilliger: dagen en tijden in overleg.

Heeft u interesse in een van deze vacatures? Of wilt u uw interesse voor vrijwilligerswerk bij zorgcentrum 't Brook kenbaar maken? Klik dan op onderstaande button. 

Reageer