Lees voor Vergroot Verklein
Bekijk alle Cicero zorggroep locaties
Vergroten/verkleinen
Cliƫnt en Cicero zorggroep medewerker

Vrijwilligersvacatures Zorgcentrum Bronnenhof, Brunssum

Voor zorgcentrum Bronnenhof zoeken wij onderstaande vrijwilligers.

Activiteiten

Samen met een medewerker zorgen onze vrijwilligers voor een huiselijke sfeer door een praatje te maken, een spelletje te spelen, de krant te lezen, te luisteren naar muziek, te handwerken, een spelletje uit te leggen op een iPad, creatieve workshops, yoga of gym, bloemschikken, samen iets lekkers te bakken of te wandelen.

Inzet vrijwilliger: dagen en tijden in overleg.

Restaurant

Onze cliënten kunnen ervoor kiezen om het ontbijt te nuttigen in de huiskamer of in het restaurant. Eten is een sociaal aspect, maar ook belangrijk voor de gezondheid. De vrijwilliger dekt de tafels in en helpt bij de bediening. Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die naast het helpen serveren en opruimen ook een praatje maken en een luisterend oor bieden, die samen met de cliënt de krant lezen, een spelletje spelen, wandelen of een andere activiteit begeleiden. (

Inzet vrijwilliger: dagen en tijden in overleg.

Tuin

We zijn op zoek naar vrijwilligers om de tuin bij te houden zodat de cliënten van een mooie tuin kunnen genieten. Vrijwilligers die plezier hebben in tuinieren, denk hierbij aan klein onderhoud, schoffelen, planten water geven en vegen.          

Inzet vrijwilliger: dagen en tijden in overleg.

Wandelen

Bewegen in de buitenlucht is goed voor de gezondheid, maar buiten een wandeling maken kan voor onze cliënten vaak alleen in gezelschap van iemand anders. Loopt u een stukje met hen op? Of beweegt u de rolstoel vooruit, voor een schepje frisse lucht en het vergroten van de beleefwereld?

Inzet vrijwilliger: dagen en tijden in overleg.

Huiskamer

Ons zorgcentrum heeft verschillende huiskamers waar onze cliënten samen met een medewerker en onze vrijwilligers een praatje maken, een spelletje spelen, samen de krant lezen, een kopje koffie drinken, naar muziek luisteren of andere activiteiten ondernemen die het gevoel van thuis geven.

Inzet vrijwilliger: dagen en tijden in overleg.

Maatje

Wij zoeken individuele vrijwilligers die wekelijks op een vast moment onze cliënt bezoeken. Wij noemen dat maatjes. Als maatje wordt u aan een cliënt gekoppeld die behoefte heeft aan een maatje. Omdat we verschillende maatjes voor meerdere cliënten zoeken, kunnen de activiteiten die ondernomen worden divers zijn. Zo hebben we cliënten die graag naar buiten willen, boodschappen doen, naar de weekmarkt toe, wandelen, spelletje spelen, een kopje koffie drinken of een praatje maken. We gaan samen op zoek naar de juiste combinatie vrijwilliger-cliënt.

Inzet vrijwilliger: dagen en tijden in overleg.

Halen en brengen ("transfer")

Onze cliënten hebben hulp nodig bij het zich verplaatsen door ons zorgcentrum. We zoeken vrijwilligers die de cliënten (vaak in rolstoel) ophalen van de kamer en naar een huiskamer, het restaurant of een activiteit brengen. Na afloop brengen zij de cliënten weer naar de eigen kamer of huiskamer.

Inzet vrijwilliger: dagen en tijden in overleg.

Heeft u interesse in een van deze vacatures? Of wilt u uw interesse voor vrijwilligerswerk bij zorgcentrum Bronnenhof kenbaar maken? Neem dan contact op met het zorgcentrum en vraag welke mogelijkheden er zijn of neem contact op met onze vrijwilligerscoördinator via Vrijwilligers@cicerozorggroep.nl.