Lees voor Vergroot Verklein
Bekijk alle Cicero zorggroep locaties
Vergroten/verkleinen
Cliƫnt en Cicero zorggroep medewerker

Vrijwilligersvacatures zorgcentrum Elvira-Leontine, Amstenrade

Voor zorgcentrum Elvira-Leontine zoeken wij onderstaande vrijwilligers.

Reageer

Activiteiten

Samen met een medewerker zorgen onze vrijwilligers voor een huiselijke sfeer door een praatje te maken, een spelletje te spelen, de krant te lezen, te luisteren naar muziek, te handwerken, een spelletje uit te leggen op een iPad, creatieve workshops, yoga of gym, bloemschikken, samen iets lekkers bakken of te wandelen.

Inzet vrijwilliger: dagen en tijden in overleg.

Voetbal

Onder onze cliënten zitten echte voetbalfans. Neemt u ze mee naar een voetbalwedstrijd? Drinken jullie samen in de rusttijd en juichen jullie samen op de tribune? Kortom maakt u er een gezellige middag van? Er gaat altijd een zorgmedewerker mee, u hoeft zich dus alleen te concentreren op het gezellig samen naar voetballen kijken.

Inzet vrijwilliger: dagen en tijden in overleg.

Wandelen

Bewegen in de buitenlucht is goed voor de gezondheid, maar buiten een wandeling maken kan voor onze cliënten vaak alleen in gezelschap van iemand anders. Loopt u een stukje met hen op? Of beweegt u de rolstoel vooruit, voor een schepje frisse lucht en het vergroten van de beleefwereld? 

Inzet vrijwilliger: dagen en tijden in overleg.

Maatje

Als maatje wordt u aan een cliënt gekoppeld die behoefte heeft aan een maatje. Een individuele vrijwilliger bezoekt wekelijks op een vast moment onze cliënt. Omdat we verschillende maatjes voor meerdere cliënten zoeken, kunnen de activiteiten die ondernomen worden divers zijn. Zo hebben we cliënten die graag naar buiten gaan, boodschappen samen doen, een terrasje pakken, wandelen, een spelletje spelen, een kopje koffie drinken of een praatje maken. We gaan samen op zoek naar de juiste combinatie vrijwilliger-cliënt.

Inzet vrijwilliger: dagen en tijden in overleg.

Huiskamer

Samen met een medewerker zorgen onze vrijwilligers voor een huiselijke sfeer, u maakt een praatje, speelt een spelletje, maakt iemand wegwijs op een iPad of onderneemt u andere activiteiten die het gevoel van thuis geven.

Inzet vrijwilliger: dagen en tijden in overleg.

Muziek-instrumenten

Muziek kan rust en troost bieden, maar ook activeren. Het haalt herinneringen op en geeft sfeer. We zoeken vrijwilligers die een muziekinstrument spelen en regelmatig op bezoek willen komen bij onze clienten.

Inzet vrijwilliger: dagen en tijden in overleg.

Spelmiddag

Tijdens onze spelmiddag staat plezier centraal, of speelt u mee om te winnen?  Met onze cliënten aan tafel, in kleine en grotere groepen ondersteunt u de medewerker bij zeer uiteenlopende spellen. Wat is uw favoriete spel?

Inzet vrijwilliger: dagen en tijden in overleg.

Live  muziek

Donderdagmiddag genieten 120 mensen van live muziek onder het genot van een kopje koffie of thee. Voor wie wil, er mag gedanst worden. We zoeken vrijwilligers die op deze middagen de koffie/thee klaar zetten en  inschenken, en na afloop opruimen. En ook voor u geldt: als u zin heeft, waagt u dansje

Inzet vrijwilliger:
Donderdag van 14.00 tot 17.00 uur

Kerkviering

Op donderdagochtend wordt er in zorgcentrum Elivira-Leontine een Heilige Mis opgedragen. Onze vrijwilligers maken het voor onze cliënten mogelijk de mis bij te wonen. U brengt de cliënten, blijft aanwezig tijdens de viering en u brengt de cliënt na afloop weer terug naar de kamer. Na afloop is er voor wie wil nog tijd om na te praten.

Inzet vrijwilliger:
Donderdag 10.00-12.00 uur

Koffieleuten

Met name voor donderdagochtend, maar ook op dinsdag en woensdag zijn we op zoek naar vrijwilligers die willen ondersteunen bij het koffieleuten. U haalt en brengt de bewoners naar het koffieuurtje, serveert een kopje koffie en u maakt een praatje. Inzet vrijwilliger: donderdag, dinsdag en woensdag 10.00 tot 12.00 uur

Heeft u interesse in een van deze vacatures? Of wilt u uw interesse voor vrijwilligerswerk bij zorgcentrum Elvira-Leontine kenbaar maken? Klik dan op onderstaande button. 

Reageer