Lees voor Vergroot Verklein
Bekijk alle Cicero zorggroep locaties
Vergroten/verkleinen
Cliƫnt en Cicero zorggroep medewerker

Vrijwilligervacatures zorgcentrum Op den Toren, Nuth

Voor zorgcentrum Op den Toren zoeken wij onderstaande vrijwilligers.

Reageer

Rolstoeldansen

Rolstoeldansen is een recreatieve activiteit waarbij muziek en beweging een belangrijke rol spelen, voor iedereen die zin heeft in dansen. Duwt u de rolstoel van de bewoners mee op de maat? Na afloop drinken we samen nog wat. Inzet vrijwilliger: elke 1e maandag van de maand van 18.00 tot - 19.00 uur

Activiteiten

Samen met een medewerker zorgen onze vrijwilligers voor een huiselijke sfeer door een praatje te maken, een spelletje te spelen, de krant te lezen, te luisteren naar muziek, te handwerken, een spelletje uit te leggen op een iPad, creatieve workshops, yoga of gym, bloemschikken, samen iets lekkers te bakken of te wandelen.

Inzet vrijwilliger: dagen en tijden in overleg.

Huiskamer

Ons zorgcentrum heeft enkele huiskamers speciaal voor cliënten met extra zorg. Samen met een medewerker zorgen onze vrijwilligers voor een huiselijke sfeer door een praatje te maken, een spelletje te spelen, samen de krant te lezen, een kopje koffie te drinken, naar muziek te luisteren of andere activiteiten te ondernemen die bij de cliënten passen.

Inzet vrijwilliger: dagen en tijden in overleg.

Maatje

Wij zoeken individuele vrijwilligers die wekelijks op een vast moment onze cliënt bezoeken. Wij noemen dat maatjes. Als maatje wordt u aan een cliënt gekoppeld die behoefte heeft aan een maatje. Omdat we verschillende maatjes voor meerdere cliënten zoeken, kunnen de activiteiten die ondernomen worden divers zijn. Zo hebben we cliënten die graag naar buiten willen, boodschappen doen, naar de weekmarkt toe, wandelen, spelletje spelen, een kopje koffie drinken of een praatje maken. We gaan samen op zoek naar de juiste combinatie vrijwilliger-cliënt.

Inzet vrijwilliger: dagen en tijden in overleg.

Restaurant

In het restaurant genieten onze cliënten ’s middags van de warme maaltijd. Eten is een sociaal aspect, maar ook belangrijk voor de gezondheid. De vrijwilliger dekt rond het middagmaal de tafels in en helpt bij de bediening van de warme maaltijd. We zijn op zoek naar vrijwilligers die naast het helpen serveren en opruimen ook een praatje maken en een luisterend oor bieden.

Inzet vrijwilliger: een aantal keer per week/maand in overleg, tussen 11.00 en 14.00 uur.

Kienen

De kienmiddag is een moment in de week waar onze cliënten echt naar uitkijken. Helpt u mee om deze middag gezellig te laten verlopen? Werkzaamheden zijn onder andere het klaar zetten van de spelmaterialen, het afroepen van de nummers, het uitzoeken van de prijzen, het schenken van de koffie en thee en opruimen.

We kienen op maandag van 14.00 tot 16.30 uur. Inzet vrijwilliger: aantal keer per maand in overleg

Wandelgroep

Bewegen in de buitenlucht is goed voor de gezondheid. Een wandeling maken buiten kan voor onze cliënten vaak alleen in aanwezigheid van iemand anders. Loopt u een stukje met hen op? Of beweegt u de rolstoel vooruit, voor een schepje frisse lucht en het vergroten van de beleefwereld?

Er wordt gewandeld op donderdag van 10.00 tot 12.00 uur.

Inzet vrijwilliger in overleg.

Vogels verzorgen

Ons zorgcentrum beschikt over een buitenvolière. We zoeken vrijwilligers die willen helpen met de verzorging van de vogeltjes.

Inzet vrijwilliger: dagen en tijden in overleg

Zwemmen

Op donderdag gaat een groep bewoners onder begeleiding van meerdere medewerkers zwemmen. Alle bewoners die meegaan kunnen zwemmen of hebben drijvers om. Wij zoeken vrijwilligers die de bewoners een-op-een kunnen begeleiden wat betreft aan- en uitkleden en in het water begeleiden. Uiteraard is het zwemmen voor de vrijwilliger gratis. Inzet vrijwilliger: donderdag 14:00 tot 17:00.

Heeft u interesse in een van deze vacatures? Of wilt u uw interesse voor vrijwilligerswerk bij zorgcentrum Op den Toren kenbaar maken? Klik dan op onderstaande button. 

Reageer