Lees voor Vergroot Verklein
Bekijk alle Cicero zorggroep locaties
Vergroten/verkleinen
Cliƫnt en Cicero zorggroep medewerker

Vrijwilligervacatures zorgcentrum Pius, Hoensbroek

Voor zorgcentrum Pius zoeken wij onderstaande vrijwilligers.

Huiskamer

Ons zorgcentrum heeft enkele huiskamers speciaal voor cliënten met extra zorg. Samen met een medewerker zorgen onze vrijwilligers voor een huiselijke sfeer door een praatje te maken, een spelletje te spelen, samen de krant te lezen, een kopje koffie te drinken, naar muziek te luisteren of andere activiteiten te ondernemen die bij de cliënten passen. Vanwege de overwegend cliënten met dementie vragen wij omwille van de continuïteit minimaal 2 dagdelen per week.

Inzet vrijwilliger: dagen en tijden in overleg.

Maatje

Wij zoeken individuele vrijwilligers die wekelijks op een vast moment onze cliënt bezoeken. Wij noemen dat maatjes. Als maatje wordt u aan een cliënt gekoppeld die behoefte heeft aan een maatje. Omdat we verschillende maatjes voor meerdere cliënten zoeken, kunnen de activiteiten die ondernomen worden divers zijn. Zo hebben we cliënten die graag naar buiten willen, boodschappen doen, naar de weekmarkt toe, wandelen, spelletjes spelen, een kopje koffie drinken of een praatje maken. We gaan samen op zoek naar de juiste combinatie vrijwilliger-cliënt.

Inzet vrijwilliger: dagen en tijden in overleg.

Winkel

In het zorgcentrum bevindt zich een winkel waar cliënten boodschappen kunnen doen. Iets lekkers voor bij de koffie, of een klein cadeautje voor de kleindochter?  Naast gastvrije vrijwilligers die de winkel draaiend houden, zoeken we ook vrijwilligers die fysiek in staat zijn in het ompakken van de goederen die binnenkomen. De winkel is zes dagen in de week open van 10.00-16.00 uur, met name voor de periode 10.00-12.00 uur zoeken we vrijwilligers.

Inzet vrijwilliger: dagen en tijden in overleg.

Restaurant

In het restaurant genieten onze cliënten ’s middags van de warme maaltijd. Eten is naast een sociaal aspect, ook belangrijk voor de gezondheid. Een aantal cliënten heeft individuele begeleiding nodig om naar het restaurant te komen. Zij worden voor vrijwilligers opgehaald van de kamer, worden begeleid tijdens het  eten en worden na de maaltijd weer teruggebracht. Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die daarbij ook een praatje maken en een luisterend oor bieden.

Inzet vrijwilliger: dagen en tijden in overleg.

Huiskamer weekend

Samen met een medewerker zorgen onze vrijwilligers voor een huiselijke sfeer in de weekenden. Er wordt een praatje gemaakt, een spelletje gespeeld, er wordt iemand wegwijs gemaakt op een iPad of er worden andere activiteiten ondernomen die het gevoel van thuis geven.

Inzet vrijwilliger: dagen en tijden in overleg.

Frituurtje

Iedere woensdag bieden we frietjes en een snack aan in het restaurant. Hiervoor zoeken we vrijwilligers die de bestelling opnemen en ze serveren aan de cliënten. Woensdag van 16.00 tot 19.00 uur. Inzet vrijwilliger: aantal keer per maand in overleg

Pools maatje

Voor een cliënt zoeken we een maatje die het leuk vindt om samen Pools te spreken of wellicht te koken. Onderneemt u activiteiten die het oude vertrouwde gevoel weer even terugbrengen?  Inzet vrijwilliger: dagen en tijden in overleg

Tsjechisch maatje

Voor een cliënt zoeken we een maatje die het leuk vindt om samen Tsjechisch te spreken of wellicht te koken. Onderneemt u activiteiten die het oude vertrouwde gevoel weer even terugbrengen?  Inzet vrijwilliger: dagen en tijden in overleg

Wandelen

Bewegen in de buitenlucht is goed voor de gezondheid, maar buiten een wandeling maken kan voor onze cliënten vaak alleen in gezelschap van iemand anders. Loopt u een stukje met hen op? Of beweegt u de rolstoel vooruit, voor een schepje frisse lucht en het vergroten van de beleefwereld? Inzet vrijwilliger: dagen en tijden in overleg

Heeft u interesse in een van deze vacatures? Of wilt u uw interesse voor vrijwilligerswerk bij zorgcentrum Pius kenbaar maken? Neem dan contact op met het zorgcentrum en vraag welke mogelijkheden er zijn of neem contact op met onze vrijwilligerscoördinator via vrijwilligers@cicerozorggroep.nl.