Vergroten/verkleinen
Gregoriushuis, Brunssum

Gregoriushuis, Brunssum

Midden in een woonwijk van Brunssum vindt u het Gregoriushuis, een vrijstaande bungalow waar 8 cliënten met dementie samen wonen in een huiselijke omgeving.

In deze kleinschalige woonvorm psychogeriatrie (PG, voor ouderen met dementie) bootsen wij uw thuissituatie zoveel mogelijk na. U heeft uw eigen zit/slaapkamer en u bepaalt zelf uw dag- en nachtritme. U bent vrij om in en uit te lopen tussen de woning en de tuin. Als u dat wilt kunt u gedurende de dag meehelpen met huishoudelijke klusjes. De winkels zijn op loopafstand, dus meegaan om boodschappen te doen, is voor u misschien ook een leuke bezigheid.

In het Gregoriushuis werkt een vast team deskundige medewerkers van Cicero Zorggroep, 24 uur per etmaal. Steeds dezelfde mensen, zodat u niet telkens opnieuw hoeft te wennen aan nieuwe gezichten. Zij begeleiden, helpen en verzorgen u, als dat nodig is. Dichtbij en vertrouwd, waardoor er een fijne persoonlijke band ontstaat. In deze huiselijke omgeving dragen onze medewerkers en vrijwilligers geen uniform.

Mantelzorgers en vrijwilligers spelen een belangrijke rol in het dagelijkse leven in het Gregoriushuis: voor elke bewoner verleent een mantelzorger 2 keer per week 3 uur ondersteuning, ten behoeve van de hele groep cliënten. Er is daardoor een hechte band tussen bewoners, familie, medewerkers en vrijwilligers. Samen zorgen we voor een ‘warm nest’, waar u zich echt thuis voelt.

“Zo mooi om te zien dat als je echt luistert naar wat een cliënt heeft meegemaakt, je het gedrag bij dementie beter begrijpt en daar ook bij kan helpen.”
Frank op den Kamp
Locatiemanager

Wat zorgcentrum Gregoriushuis u te bieden heeft

Faciliteiten

Kleinschalig wonen psychogeriatrie:

Een bungalow met voor- en achtertuin

  • 8 individuele slaap-/zitkamers, met wastafel
  • Gemeenschappelijke woonkamer met open keuken
  • Gemeenschappelijke badkamers
  • Behandelruimte fysiotherapie
  • De bungalow wordt gehuurd van woningcorporatie Weller Wonen. U betaalt de huur voor uw kamer rechtstreeks aan deze stichting. De vaste lasten van het huis worden met alle bewoners gedeeld.

Daginvulling

Wanneer u in ons zorgcentrum komt wonen, willen we u graag faciliteren in de voortzetting van uw leven zoals u dat gewend bent, met uw eigen wensen en gewoontes.

Samen met u en uw naasten gaan wij op zoek naar de meest passende vormen voor uw daginvulling: wat zijn uw wensen, behoeftes en interesses. Iets ondernemen met eigen (klein)kinderen, afspraken met vrienden, de kaartclub of andere naasten kan een duidelijk verschil maken als het gaat om een persoonlijke daginvulling, ook wanneer u in een zorgcentrum woont. Wij maken hier met u en uw naasten duidelijke afspraken over.

Daarnaast hebt u in het Gregoriushuis de mogelijkheid om mee te doen aan verschillende grootschalige of kleinschalige activiteiten en evenementen. Dit geeft uw dag extra kleur en u krijgt er nieuwe energie van. Een greep uit de activiteiten waar u aan kunt deelnemen: kaarten of een ander spelletje, samen de krant lezen, een wandeling maken, bewegen voor ouderen. Ook buiten deze georganiseerde activiteiten zijn er mogelijkheden. Wilt u bijvoorbeeld nog eens terug naar uw geboorteplaats of een keer een voetbalwedstrijd bijwonen? We kijken samen met u wat de mogelijkheden zijn.

Net zoals thuis, zijn er in het Gregoriushuis dagelijks huishoudelijke klusjes te doen, waar u uw steentje aan kunt bijdragen:

  • Hulp bij het bereiden van de maaltijden (aardappels schillen, groente schoonmaken)
  • Boodschappen doen
  • Was opvouwen
  • In de tuin werken

Service

Bij Cicero Zorggroep willen wij uw dagelijkse leven zo aangenaam en zo gemakkelijk mogelijk maken. In het Gregoriushuis kunt u uw vertrouwde dagritme gewoon voortzetten. Wij zijn er, om u te helpen als dingen niet meer zo gemakkelijk gaan. Daarnaast zorgen wij, samen met de mantelzorgers en de vrijwilligers voor de maaltijden, de boodschappen en het schoonhouden van het huis.

Adres

Gregoriushuis
Kleinschalig wonen PG
Sint Gregoriuslaan 30
6442 AG Brunssum
T: 045 527 31 54
E: gregoriushuis@cicerozorggroep.nl

Route
Wilt u Gregoriushuis per openbaar vervoer, fiets of auto bezoeken, plan dan hier uw route.

Vragen?

Voor vragen over bijvoorbeeld  wachtlijsten of rondleidingen kunt u contact opnemen met Cicero Zorgservice: 0900 500 9 500