Vergroten/verkleinen

Behandeling en begeleiding

Binnen Cicero Zorggroep hebben we uitgebreide kennis van en ervaring in het behandelen en begeleiden van ouderen. Behandeling en begeleiding is de verzamelnaam voor allerlei therapieën, waarvan fysiotherapie misschien wel de bekendste is.

Onze specialisten, therapeuten en andere zorgverleners zijn allen experts in de ouderenzorg. Zij werken nauw samen en overleggen regelmatig in multidisciplinaire teams om u de best mogelijke zorg en behandeling te verlenen. Door de korte lijnen is deze zorg en behandeling altijd op maat voor u. Zorg die past bij uw situatie: thuiswonend of (tijdelijk) in een zorgcentrum. Bij Cicero kennen we u en kijken we altijd naar het totaalbeeld van u als persoon. Uw belang staat voorop. Met onze gezamenlijke deskundigheid kunnen wij u op lichamelijk en/of geestelijk gebied goed begeleiden en behandelen.

Dus, als u nog thuis woont en mobiel bent, kunt u naar een van onze zorgcentra toe komen voor fysio- of andere therapie. Wij verzorgen bovendien diverse cursussen die u op een praktische manier helpen om langer zelfstandig thuis te blijven wonen. Woont u thuis, maar u kunt niet naar ons toe komen, dan komen wij naar u toe om u de gewenste behandeling en begeleiding te bieden. Woont u al in een zorgcentrum van Cicero Zorggroep, eventueel tijdelijk, dan ontvangt u ter plaatse behandeling en begeleiding.

Cicero Zorggroep heeft een ‘praktijk in de wijk’, het Cicero Expertisecentrum voor behandeling en begeleiding, gevestigd in zorgcentrum Emmastaete. Hier kunt u terecht voor een breed scala aan behandelingen en advies op allerlei gebieden die met problemen rond het ouder worden te maken hebben.

Kwaliteit: tevredenheidsmeting extramurale behandelaren

Alle cliënten die behandeling krijgen in de thuissituatie, ontvangen na afsluiting van de behandeling een vragenlijst, Prem, via het onafhankelijke meetbureau ZorgDNA (QDNA). Cliënten waardeerden in 2022 de behandeling van de fysiotherapeuten gemiddeld met een 9,1 (104 respondenten), ergotherapie met een 8,9 (10 respondenten) en diëtetiek met een 8,8 (4 respondenten). Bij de logopedie waren geen respondenten en daarom is hier geen score bekend. In alle gevallen was de beoordeling vergelijkbaar met landelijke benchmark gegevens.

De NPS scores vanuit de Prem waren fysiotherapie: 78 (hetzelfde als landelijke benchmark), ergotherapie: 80 (hoger dan de landelijke benchmark deze was 66) en diëtiek: 75 (hoger dan landelijke benchmark deze was 63)

Verder wordt er nog gekeken naar 3 domeinen: contact, behandelplan en praktijk.
De scores over 2022 zijn hierbij als volgt verdeeld:

Fysio Benchmark Ergo Benchmark Diëtetiek Benchmark
Contact 9,2 9,3 8,9 9,2 8,8 8,9
Behandelplan 9,1 9,1 9,0 9,0 8,8 8,7
Praktijk 9,0 9,2 8,8 Geen data 9,0 8,1

Zoals te zien is scoort Cicero overal rond de landelijke benchmark.

De aandachtspunten worden door het verantwoordelijk management samen met het team opgepakt, voor zover dit niet al gebeurd is.