Lees voor Vergroot Verklein
Bekijk alle Cicero zorggroep locaties
Vergroten/verkleinen

Behandeling en begeleiding

Binnen Cicero Zorggroep hebben we uitgebreide kennis van en ervaring in het behandelen en begeleiden van ouderen. Behandeling en begeleiding is de verzamelnaam voor allerlei therapieën, waarvan fysiotherapie misschien wel de bekendste is.

Onze specialisten, therapeuten en andere zorgverleners zijn allen experts in de ouderenzorg. Zij werken nauw samen en overleggen regelmatig in multidisciplinaire teams om u de best mogelijke zorg en behandeling te verlenen. Door de korte lijnen is deze zorg en behandeling altijd op maat voor u. Zorg die past bij uw situatie: thuiswonend of (tijdelijk) in een zorgcentrum. Bij Cicero kennen we u en kijken we altijd naar het totaalbeeld van u als persoon. Uw belang staat voorop. Met onze gezamenlijke deskundigheid kunnen wij u op lichamelijk en/of geestelijk gebied goed begeleiden en behandelen.

Dus, als u nog thuis woont en mobiel bent, kunt u naar een van onze zorgcentra toe komen voor fysio- of andere therapie. Wij verzorgen bovendien diverse cursussen die u op een praktische manier helpen om langer zelfstandig thuis te blijven wonen. Woont u thuis, maar u kunt niet naar ons toe komen, dan komen wij naar u toe om u de gewenste behandeling en begeleiding te bieden. Woont u al in een zorgcentrum van Cicero Zorggroep, eventueel tijdelijk, dan ontvangt u ter plaatse behandeling en begeleiding.

Cicero Zorggroep heeft een ‘praktijk in de wijk’, het Cicero Expertisecentrum voor behandeling en begeleiding, gevestigd in zorgcentrum Emmastaete. Hier kunt u terecht voor een breed scala aan behandelingen en advies op allerlei gebieden die met problemen rond het ouder worden te maken hebben.

Kwaliteit: tevredenheidsmeting extramurale behandelaren

Alle cliënten die door de logopedie of fysiotherapie thuis worden behandeld krijgen na afsluiting van de behandeling via onafhankelijk meetbureau Qualizorg een vragenlijst toegestuurd. Omdat de respons bij logopedie in 2018 te laag was om resultaten terug te koppelen zonder af te doen aan de privacy van de deelnemers/respondenten, zijn er alleen resultaten van de tevredenheidsmetingen van fysiotherapie beschikbaar.  

Voor fysiotherapie was er een respons van 39 cliënten. De fysiotherapeuten worden gemiddeld met een beoordeeld. Dit is net onder de benchmarkscore van Limburg van 8,92.

De NPS score over het hele jaar is gemiddeld . Dit is net onder de benchmarkscore van Limburg van 71.

Verder wordt er nog gekeken naar 3 domeinen: contact, behandelplan en praktijk.
De scores over 2018 zijn hierbij als volgt verdeeld:

Cicero gemiddeld

Benchmark Limburg

Contact

4,81 4,8

Behandelplan

4,75 4,67

Praktijk

4,56 4,66

Zoals te zien is scoort Cicero overal rond de benchmark van Limburg.

De aandachtspunten worden door het verantwoordelijk management samen met het team opgepakt, voor zover dit niet al gebeurd is.