Vergroten/verkleinen

Behandeling en begeleiding

Binnen Cicero Zorggroep hebben we uitgebreide kennis van en ervaring in het behandelen en begeleiden van ouderen. Behandeling en begeleiding is de verzamelnaam voor allerlei therapieën, waarvan fysiotherapie misschien wel de bekendste is.

Onze specialisten, therapeuten en andere zorgverleners zijn allen experts in de ouderenzorg. Zij werken nauw samen en overleggen regelmatig in multidisciplinaire teams om u de best mogelijke zorg en behandeling te verlenen. Door de korte lijnen is deze zorg en behandeling altijd op maat voor u. Zorg die past bij uw situatie: thuiswonend of (tijdelijk) in een zorgcentrum. Bij Cicero kennen we u en kijken we altijd naar het totaalbeeld van u als persoon. Uw belang staat voorop. Met onze gezamenlijke deskundigheid kunnen wij u op lichamelijk en/of geestelijk gebied goed begeleiden en behandelen.

Dus, als u nog thuis woont en mobiel bent, kunt u naar een van onze zorgcentra toe komen voor fysio- of andere therapie. Wij verzorgen bovendien diverse cursussen die u op een praktische manier helpen om langer zelfstandig thuis te blijven wonen. Woont u thuis, maar u kunt niet naar ons toe komen, dan komen wij naar u toe om u de gewenste behandeling en begeleiding te bieden. Woont u al in een zorgcentrum van Cicero Zorggroep, eventueel tijdelijk, dan ontvangt u ter plaatse behandeling en begeleiding.

Cicero Zorggroep heeft een ‘praktijk in de wijk’, het Cicero Expertisecentrum voor behandeling en begeleiding, gevestigd in zorgcentrum Emmastaete. Hier kunt u terecht voor een breed scala aan behandelingen en advies op allerlei gebieden die met problemen rond het ouder worden te maken hebben.

Kwaliteit: tevredenheidsmeting extramurale behandelaren

Alle cliënten die door de logopedie of fysiotherapie thuis of op locatie worden behandeld krijgen na afsluiting van de behandeling via het onafhankelijke meetbureau Qualizorg een vragenlijst toegestuurd.

Cliënten waardeerden de behandeling van de fysiotherapeuten gemiddeld met een

Deze score is in lijn met de benchmarkscores. Het aantal ingevulde vragenlijsten voor de logopedie was te laag om conclusies aan te verbinden. Vanaf 2020 wordt er overgegaan naar een nieuw meetbureau.

Voor fysiotherapie was er een respons van 43 metingen.

De fysiotherapeuten worden gemiddeld beoordeeld met een .

Dit is net boven de benchmarkscore van Limburg van 8,84.

De NPS score over het hele jaar is gemiddeld (in 2018 was dit ook 67).

Dit is net boven de benchmarkscore van Limburg van 66.

Verder wordt er nog gekeken naar 3 domeinen: contact, behandelplan en praktijk.
De scores over 2019 zijn hierbij als volgt verdeeld:

Cicero gemiddeld

Benchmark Limburg

Contact

4,86 4,78

Behandelplan

4,88 4,63

Praktijk

4,66 4,60

Zoals te zien is scoort Cicero overal rond de benchmark van Limburg.

De aandachtspunten worden door het verantwoordelijk management samen met het team opgepakt, voor zover dit niet al gebeurd is.