Lees voor Vergroot Verklein
Bekijk alle Cicero zorggroep locaties
Vergroten/verkleinen

Revalidatie en Herstelzorg

Revalidatie vormt een belangrijk en hoog gewaardeerd onderdeel binnen het Cicero zorgaanbod. Veel ouderen krijgen er in hun leven wel een keer mee te maken. Het meest bekend is misschien wel de revalidatie na een orthopedische ingreep. U heeft bijvoorbeeld een nieuwe knie of een nieuwe heup gekregen en moet leren hoe u daarmee goed kunt bewegen.

Als u gezond en nog fit bent, kunt u na de operatie thuis verder revalideren. Soms is er bij oudere cliënten sprake van meerdere ziektebeelden (zoals suikerziekte, artrose of hart- en vaatziekte). De revalidatie moet dan extra goed begeleid worden en afgestemd op uw specifieke situatie. Een tijdelijk verblijf op één van onze revalidatieafdelingen kan dan uitkomst bieden.

Orthopedische ingrepen zijn meestal geplande operaties, waarbij u zich van tevoren goed kunt voorbereiden op het hersteltraject dat voor u ligt. Revalidatie is soms ook noodzakelijk na een onverwachte gebeurtenis zoals een beroerte, een val of een ernstig ongeluk. Voor bijna alle situaties geldt: hoe eerder de revalidatie start, hoe beter het herstel. Geriatrische revalidatie wordt vergoed uit de basisverzekering van uw ziektekostenverzekering. Om in aanmerking te komen voor revalidatie heeft u een verwijzing nodig van uw medisch specialist.

Revalidatie en herstelzorg

Geriatrische revalidatie: Actief werken aan uw herstel

Bij Cicero Revalidatie en Herstelzorg zorgen wij voor een op maat gemaakt revalidatieprogramma.

Lees verder

Eerstelijnsverblijf

Wanneer u om medische redenen tijdelijk niet thuis kunt wonen, dan kunt u bij Cicero terecht voor zogenaamd eerstelijnsverblijf.

Lees verder

Advies op maat voor ouderen

Kwetsbare ouderen kunnen in de thuissituatie verschillende problemen ervaren.

Lees verder

Poliklinische revalidatie

Poliklinische revalidatie kan plaatsvinden na afloop van een opname in een revalidatieafdeling of bij revalidatie waar geen opname voor noodzakelijk is.

Lees verder

Kwaliteit

Cicero Revalidatie en Herstelzorg scoort hoge cijfers op het gebied van kwaliteit. Deze wordt gemeten over allerlei onderwerpen die te maken hebben met revalidatiezorg. Het gemiddelde cijfer van al deze kwaliteitsbeoordelingen is een 8,1 (cliënttevredenheidsonderzoek 2017). Daar zijn wij heel trots op! We doen er met ons team alles aan om dit hoge niveau te behouden of zelfs nog te verbeteren.