Lees voor Vergroot Verklein
Bekijk alle Cicero zorggroep locaties
Vergroten/verkleinen

Revalidatie en Herstelzorg

Geriatrische revalidatie vormt een belangrijk en hoog gewaardeerd onderdeel binnen het Cicero zorgaanbod. Veel ouderen krijgen er in hun leven wel een keer mee te maken. Het meest bekend is misschien wel de revalidatie na een orthopedische ingreep. U heeft bijvoorbeeld een nieuwe knie of een nieuwe heup gekregen en moet leren hoe u daarmee goed kunt bewegen.

Als u gezond en nog fit bent, kunt u na de operatie thuis verder revalideren. Vaak is er bij oudere cliënten sprake van meerdere ziektebeelden (zoals suikerziekte, artrose of hart- en vaatziekte). De revalidatie moet daardoor goed begeleid worden en afgestemd op uw specifieke situatie. Een tijdelijk verblijf op één van onze revalidatieafdelingen is dan noodzakelijk.

Orthopedische ingrepen zijn meestal geplande operaties, waarbij u zich van tevoren goed kunt voorbereiden op het hersteltraject dat voor u ligt. Revalidatie is vaak ook noodzakelijk na een onverwachte gebeurtenis zoals een beroerte, een val of een ernstig ongeluk. Voor bijna alle situaties geldt: hoe eerder de revalidatie start, hoe beter het herstel. Geriatrische revalidatie wordt vergoed uit de basisverzekering van uw ziektekostenverzekering. Om in aanmerking te komen voor revalidatie heeft u een verwijzing nodig van uw medisch specialist.

Actief werken aan uw herstel

Bij Cicero Revalidatie en Herstelzorg zorgen wij voor een op maat gemaakt individueel revalidatieprogramma. Onze behandelaars bieden u lichamelijke en psychische ondersteuning, maar u bent zélf verantwoordelijk voor het bespoedigen van uw herstel. Wij verwachten van u een positieve en actieve inzet om te werken aan uw herstel, uiteraard binnen de grenzen van uw mogelijkheden.

Meteen op uw eerste opnamedag heeft u een intake gesprek. Hierbij zijn aanwezig de specialist ouderengeneeskunde, de ergotherapeut en/of fysiotherapeut en een medewerker van de afdeling. U hoeft uw verhaal dus maar één keer te vertellen. Zo ontstaat er meteen een compleet beeld en kan er snel een op maat gemaakt behandelplan voor u worden opgesteld. Hoe eerder we met een goede revalidatie kunnen beginnen, hoe beter uw herstel zal verlopen. U krijgt in dat gesprek ook al uw verwachte ontslagdatum aangereikt; dat werkt motiverend en stimulerend. De praktijk leert ons dat het toewerken naar een vaststaande einddatum goed werkt.

Revalideren en herstellen

Revalidatieafdeling ’t Brook

Tijdens uw kortstondig verblijf op onze revalidatieafdeling kunt u naar wens gebruik maken van de service en de faciliteiten die het zorgcentrum biedt.

Lees verder

Revalidatieafdeling De Eik

Gevestigd in het gebouw van Adelante, een kliniek in Hoensbroek waar revalidatie voor  volwassenen plaatsvindt.

Lees verder

CVA Stepped Care Unit (revalidatie na een beroerte)

De CVA Stepped Care Unit is een gespecialiseerde afdeling en uitsluitend bestemd voor mensen die herstellen van een CVA (cerebrovasculair accident) oftewel een beroerte (hersenbloeding of herseninfarct).

Lees verder

Poliklinische revalidatie

Poliklinische revalidatie kan plaatsvinden na afloop van een opname in een revalidatieafdeling of bij revalidatie waar geen opname voor noodzakelijk is.

Lees verder

Kwaliteit

Cicero Revalidatie en Herstelzorg scoort hoge cijfers op het gebied van kwaliteit. Deze wordt gemeten over allerlei onderwerpen die te maken hebben met revalidatiezorg. Het gemiddelde cijfer van al deze kwaliteitsbeoordelingen is een 8,1 (cliënttevredenheidsonderzoek 2017). Daar zijn wij heel trots op! We doen er met ons team alles aan om dit hoge niveau te behouden of zelfs nog te verbeteren.