Vergroten/verkleinen
Zorgcentrum Huize d’Alzon, Hulsberg

Zorgcentrum Huize d’Alzon, Hulsberg

Zorgcentrum Huize d’Alzon in Hulsberg is prachtig gelegen in het groen.
Dit zorgcentrum is van oudsher een zorgcentrum voor religieuzen, maar sinds enkele jaren kunnen ook niet-religieuzen er terecht.

Binnen Huize d’Alzon wordt verzorgingshuiszorg en verpleeghuiszorg geboden (PG en somatiek, dat wil zeggen voor ouderen met dementie én voor ouderen met een lichamelijke beperking).

Kenmerkend voor Huize d’Alzon zijn de kleinschaligheid, de rust, de netheid en de vriendelijke sfeer die er heerst, waardoor bewoners en medewerkers zich betrokken voelen.

Huize d’Alzon grenst direct aan het klooster ‘Regina Pacis’ (en eigendom van de aldaar wonende Missiezusters Oblaten van de Assumptie). Regina Pacis is een monumentaal gebouw, opgetrokken uit Kunradersteen. De mooie tuin van het klooster biedt ook de bewoners van Huize d’Alzon veel mogelijkheden tot wandelen of om zittend op een van de bankjes te genieten van de rust.
 

“Het prachtige gebouw en de zeer eigen sfeer maken van Huize d’Alzon een bijzonder zorgcentrum. ”
Vivian Poulussen
Locatiemanager Huize d'Alzon

Wat zorgcentrum Huize d‘Alzon u te bieden heeft

Faciliteiten

Wonen in verzorgingshuis en wonen in een verpleeghuis psychogeriatrie (PG) en somatiek:

11 éénpersoonsappartementen

Overige faciliteiten in het gebouw:

  • Gemeenschappelijk huiskamer
  • Prachtige tuin met diverse terrassen
  • Kloosterkapel

Daginvulling

Wanneer u in ons zorgcentrum komt wonen, willen we u graag faciliteren in de voortzetting van uw leven zoals u dat gewend bent, met uw eigen wensen en gewoontes.

Samen met u en uw naasten gaan wij op zoek naar de meest passende vormen voor uw daginvulling: wat zijn uw wensen, behoeftes en interesses. Iets ondernemen met eigen (klein)kinderen, afspraken met vrienden, de kaartclub of andere naasten kan een duidelijk verschil maken als het gaat om een persoonlijke daginvulling, ook wanneer u in een zorgcentrum woont. Wij maken hier met u en uw naasten duidelijke afspraken over.

Daarnaast hebt u bij Huize d'Alzon de mogelijkheid om mee te doen aan verschillende grootschalige of kleinschalige activiteiten en evenementen. Dit geeft uw dag extra kleur en u krijgt er nieuwe energie van. Een greep uit de activiteiten waar u aan kunt deelnemen: bewegen voor ouderen, spelletjesmiddagen, zangmiddagen, themaweken, schilderen, kooroptredens. Ook buiten deze georganiseerde activiteiten zijn er mogelijkheden. Wilt u bijvoorbeeld nog eens terug naar uw geboorteplaats of een keer een voetbalwedstrijd bijwonen? We kijken samen met u wat de mogelijkheden zijn.

Service

Bij Cicero Zorggroep willen wij uw dagelijkse leven zo aangenaam en zo gemakkelijk mogelijk maken. In zorgcentrum Huize d‘Alzon kunt u gebruik maken van het volgende service-aanbod:

  • Dagelijkse Eucharistieviering door de paters Montfortanen
  • ​Mogelijkheid om de communie op uw appartement te ontvangen
  • ​Was- en linnenverzorging
  • ​Maandelijks vragenuurtje met de locatiemanager van Op de Toren

Adres

Zorgcentrum Huize d'Alzon
Schoolstraat 5
6336 AN Hulsberg
T: 045 405 8615
E: alzon@cicerozorggroep.nl

Route
Wilt u zorgcentrum Huize d'Alzon per openbaar vervoer, fiets of auto bezoeken, plan dan hier uw route.

Vragen?

Voor vragen over bijvoorbeeld  wachtlijsten of rondleidingen kunt u contact opnemen met Cicero Zorgservice: 0900 500 9 500