Vergroten/verkleinen
Cliƫnt en Cicero zorggroep medewerker

Nicky's #coronaervaring

Een van onze helden Nicky (huishoudelijk medewerker in thuiszorg van Cicero Thuis) is pas kort bij ons in dienst, maar ook zij vertelt over wat haar bij zal blijven vanuit deze coronatijd. 

Ik ben op 1 oktober gestart met werken als huishoudelijke hulp. In deze periode was het al vereist om met beschermmiddelen te werken en afstand te houden. Voor mij is er daarom aan de werksituatie niet zo heel veel veranderd. Het zijn voornamelijk de cliënten die moeite hebben met het mondkapje. Je bent moeilijker te verstaan en gezichtsuitdrukkingen zijn moeilijk waarneembaar. 

Wat ik zelf erg vind aan deze coronatijd is dat je mensen niet even kunt vastpakken om ze te troosten wanneer ze het wat moeilijker hebben en de eenzaamheid die velen ervaren. Vooral in deze tijd is het heel belangrijk om mensen een steuntje in de rug te geven en positief te houden. Het sociale netwerk van iedereen is naar een minimum gegaan waardoor jouw rol als huishoudelijke hulp des te belangrijker is. De dankbaarheid van de mensen is goud waard. 

Het is belangrijk om in deze tijd elkaar te helpen waar je kan en voor elkaar klaar te staan. Een kleine moeite voor jezelf brengt een grote glimlach bij een ander.