Vergroten/verkleinen
Cliƫnt en Cicero zorggroep medewerker

Renates #corona-ervaring

Renate (Helpende plus, Team Heerlerheide van Cicero Thuis) vertelt hoe zij corona heeft ervaren en nog steeds ervaart. Hoe het virus haar werk en dat van haar collega’s veranderde en natuurlijk hoe corona van invloed was op het dagelijks leven van de cliënten.

"Corona… Het eerste mailtje kwam eind februari binnen. Mijn eerste gedachte was: “Help, wat houdt dit voor ons en onze kwetsbare ouderen in?” 

In eerste instantie dacht ik dat het allemaal wel mee zou vallen. Al vrij snel ontstond er veel onwetendheid en onrust onder onze cliënten. Er heerste toen nog veel verschil wat betreft beschermingsmiddelen tussen verschillende zorgorganisaties. Uit angst en om ons te ontlasten, hebben veel cliënten toen tijdelijk de zorg afgezegd. Uiteindelijk hebben wij de mensen kunnen overtuigen dat Cicero altijd conform de richtlijnen van het RIVM heeft gehandeld. Wat niet altijd even makkelijk was! 

Ook ikzelf ondervond de nodige stress en onrust. Toch bang om zelf en mijn gezin te besmetten met het coronavirus. Mijn belangrijkste taak was om deze angst niet te laten merken aan mijn cliënten. Ook werden de richtlijnen door Cicero steeds verder aangescherpt. De ene cliënt was meer met het coronavirus bezig dan de andere. Dit vond ik toch wel lastig om mee om te gaan. 

Na de eerste lock down hoopte ik dat de crisis voorbij zou zijn. Helaas liep het anders. De tweede golf kondigde zich aan. Dat betekende voor ons verplichte PBM middelen, zoals mondkapje, spatbril, spatmasker en waar nodig schorten. De cliënten raakten er naarmate de tijd vorderde steeds meer aan gewend. Dat gold ook voor mijn gezin en mij. 

Totdat het voor mij heel dichtbij kwam. De vader van mijn kinderen werd positief getest. Hierdoor moesten mijn kinderen 10 dagen in quarantaine omdat zij fysiek in contact waren geweest met hun vader. Dit had veel impact op mij en mijn kinderen. Op dat moment was ik echt bang dat ik het coronavirus zou krijgen. Mijn geluk was dat ik die dagen verlof had. Ik heb van dichtbij kunnen ervaren wat corona met je kan doen. Gelukkig hebben mijn kinderen er niks aan overgehouden. Na mijn vakantie was ik opgelucht dat ik weer kon gaan werken zonder ziek te zijn geweest. 

Ik ben trots op ons team omdat wij en onze cliënten tot nu toe geen corona hebben gehad. 

Samen staan we sterk!!"