Lees voor Vergroot Verklein
Bekijk alle Cicero zorggroep locaties
Vergroten/verkleinen
Cliënt en Cicero zorggroep medewerker

Berichtgeving rondom directie Freya Groep

11 april 2016

Wellicht heeft u uit recente berichtgeving vernomen dat de directie van Freya Groep negatief in de publiciteit is. De directie wordt beschuldigd van het ‘sjoemelen met miljoenen euro’s zorggeld’, aldus diverse nieuwsbronnen.

De directie van Freya Groep voerde tot voor kort tevens de directie over Cicero Thuis bv, onderdeel van Cicero Zorggroep.

Cicero Zorggroep benadrukt hierbij dat de beschuldigingen aan het adres van de directie van Freya Groep nadrukkelijk en één op één gelieerd zijn aan diens samenwerking met thuiszorgaanbieder Alliade in Heerenveen.
Er zouden onderaannemingsconstructies zijn opgezet tussen Alliade en Freya Groep, waarbij cliënten van de ene organisatie werden ondergebracht bij de andere en omzet wegvloeide naar de directie.

In de inmiddels beëindigde samenwerking tussen Cicero Zorggroep i.c. Cicero Thuis en Freya Groep zijn deze constructies uit te sluiten, al was het alleen al omdat de fysieke afstand het onmogelijk maakte om cliënten van de ene organisatie ‘door te sluizen’ naar de andere. Cicero Zorggroep kan dan ook met zekerheid laten weten dat er, gedurende de periode van directievoering van Cicero Thuis door de Freya Groep, geen sprake is geweest van ‘gesjoemel met zorggelden’ of welke andere vorm van het wegsluizen van gelden dan ook.