Lees voor Vergroot Verklein
Bekijk alle Cicero zorggroep locaties
Vergroten/verkleinen
Cliƫnt en Cicero zorggroep medewerker

Buurtpunt De Koffiepot officieel geopend

27 juni 2018

Vanmiddag is Buurtpunt De Koffiepot, aan de Kasteel Hoensbroeklaan in Hoensbroek officieel geopend door wethouder Peter van Zutphen van de gemeente Heerlen.

Buurtpunt De Koffiepot is een van de 14 buurtpunten die in de gemeente Heerlen nog voor het einde van 2018 zullen worden geopend. Drijvende kracht achter dit vernieuwende zorginitiatief is Heerlen Stand-By!; het samenwerkingsverband van zorg- en welzijnsinstellingen in de gemeente Heerlen waar ook Cicero aan deelneemt.

Een van de belangrijkste doelstellingen van Heerlen Stand-By! is zorgen dat mensen optimaal ondersteund worden en dat ze gestimuleerd worden om het vooral zelf te doen, daar waar het kan. De buurtpunten spelen daarin een belangrijke rol: één aanspreekpunt voor mensen met vragen, problemen of ideeën. Wat het ook is, in het buurtpunt wordt samen naar een antwoord of oplossing gezocht.

Het mooie aan deze buurtpunten is dat er zij aan zij gewerkt wordt door buurtbewoners en professionals van zorg- en welzijnsinstellingen om een buurtpunt in te richten.