Lees voor Vergroot Verklein
Bekijk alle Cicero zorggroep locaties
Vergroten/verkleinen
Cliƫnt en Cicero zorggroep medewerker

Cicero bezocht in kader van Waardigheid en Trots

15 juni 2016

Op dinsdag 14 juni werd Cicero Zorggroep (locatie Op den Toren) bezocht door een delegatie deelnemers aan het programma Waardigheid en Trots van het ministerie van VWS.

Cicero neemt deel aan dit programma met enerzijds de inzet van gedragsconsulenten en anderzijds de toepassing van domotica als middel om kwaliteit van leven, zelfredzaamheid, eigen regie en veiligheid te verhogen.

Het bezoek richtte zich op domotica. Naast een aantal collega zorgaanbieders, was de aanwezigheid van de heer Thijs Melchior (coördinerend/specialistisch senior inspecteur bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg) en een ambtenaar van het ministerie van VWS, mevrouw Brigitte Verhagen, van groot belang in de lobby van Cicero om een nieuw toetsingskader voor de inzet van domotica te ontwikkelen en registratielast te beperken tot het hoognodige. 

Alle aanwezigen waren onder de indruk van de wijze waarop Cicero, als pionier in zorgland, deze uitdaging een aantal jaren geleden zo zorgvuldig heeft aangepakt. Maar zeker ook van de toepassingen zelf, de veranderingen in het zorgproces en positieve effecten voor cliënten en medewerkers.

Op den Toren verzorgde als gastlocatie een perfecte entourage en culinaire invulling van de dag.