Lees voor Vergroot Verklein
Bekijk alle Cicero zorggroep locaties
Vergroten/verkleinen
Cliƫnt en Cicero zorggroep medewerker

Cicero Thuis slaagt wederom voor HKZ-audit!

12 september 2018

Op 10 en 11 september vond de HKZ audit voor Cicero Thuis bv plaats. HKZ is een kwaliteitskeurmerk, waarmee een organisatie verantwoording aflegt over de kwaliteit van zijn zorgverlening in al zijn facetten. De HKZ-toetsing vindt plaats door een onafhankelijke toetsinginstantie: DNV-GL.

Leo Poldervaart, HKZ auditor van DNV-GL certificering, staat altijd open voor wat nieuws. In de ochtend van dinsdag 11 september ging hij dan ook met de wijkverpleegkundige mee in de wijk Schimmert (wijkteam Nuth-Heuvelland) op route. De cliënten die thuis hulp nodig hadden vonden deze extra aandacht minstens zo leuk als de auditor zelf.

Uiteraard interviewde de auditor ook een heel aantal collega's van onder andere directie, management/teamcoaches, kwaliteit en beleid, maar bovenal verpleging en verzorging uit de wijk en dagvoorzieningen/wijksteunpunten.

De auditgesprekken vonden in open en waarderende sfeer plaats. Voor veel zaken was letterlijk waardering, in het kader van andere zaken werden door de auditor suggesties gedaan of zaken in overweging gegeven, zonder dat deze werden opgelegd. Dat is door iedereen als zeer prettig ervaren.

Op basis van deze gesprekken heeft de auditor zich een beeld gevormd van de manier waarop Cicero Thuis in de praktijk vormgeeft aan kwaliteit en veiligheid. Met positief resultaat: aan het einde van de tweede auditdag (dinsdag 11 september) liet de auditor weten onder de indruk te zijn, veel vooruitgang te zien ten opzichte van zijn vorige auditbezoek en geen enkele tekortkoming te constateren; met vlag en wimpel geslaagd dus!

De HKZ-certificering is een bevestiging dat Cicero Thuis goede en verantwoorde zorg levert aan haar cliënten, en haar kernwaarden vriendelijk, vertrouwd en vakkundig waardig is! We zijn er trots op!