Vergroten/verkleinen
Cliƫnt en Cicero zorggroep medewerker

Crowdfunding voor onderzoek PTSS en dementie tijdens Amstel Gold Race

16 april 2021

Het wordt spannend dit weekend in de Amstel Gold Race, want de vrouwenwielerploeg van Team SD Worx, het team van Anna ven der Breggen, zet zich in de race exclusief in voor het onderzoek naar PTSS bij mensen met dementie.

We meldden al eerder dat Dr. Sjacko Sobczak (onderzoeker aan de Universiteit Maastricht) een crowdfundingactie doet voor haar onderzoek voor naar Posttraumatische Stress Stoornis (PTSS) bij mensen met dementie. En er is mooi nieuws want niemand minder dan de vrouwenwielerploeg van Team SD Worx gaat zich tijdens de Amstel Gold Race dit weekend inzetten voor de campagne! 

De wielrensters schenken het prijzengeld dat zij verdienen tijdens de Amstel Gold Race. Maar ze doen meer: ze verkopen ook een racefiets per opbod verkocht en Team SD Worx stelt een aantal gesigneerde wielershirts ter beschikking.

Met de crowdfundingactie hoopt Sjacko Sobczak aanvullende financiële middelen voor het TRAuma and DEmentia (TRADE) project bij elkaar te krijgen. Het doel is waardige zorg voor mensen met dementie en PTSS. 

Cicero werkt, samen met Meandergroep, Sevagram, Envida en Mondriaan aan dit onderzoek mee. Samen komen we in beweging voor de veerkracht en gezondheid van onze regio!

Meer informatie over de crowdfunding en de actie van Team SD Worx is te vinden via deze link.