Vergroten/verkleinen
Cliƫnt en Cicero zorggroep medewerker

Geslaagd voor de HKZ audit

02 november 2023

Gisteren en vandaag (1 en 2 november 2023) vond de 2e periodieke opvolgaudit HKZ plaats. Deze audit vond plaats bij Cicero Thuis, extramurale behandeling en Cicero Revalidatie en Herstelzorg. Wederom een geslaagde audit met veel waardering voor de gastvrijheid, mooie en krachtige gesprekken met medewerkers.

Externe auditoren Anneke Biemond en Leo Poldervaart bezochten Cicero Thuis en Cicero Revalidatie en Herstelzorg als opvolging van de eerdere audit in november 2022. Tijdens de auditronde zijn revalidatieafdeling ’t Brook (Voerendaal), dagvoorziening wijksteunpunt Gemeinsjapshoes (Schimmert), dagvoorziening Emmastaete (Brunssum) en dagvoorziening Pius (Hoensbroek) bezocht. Ook zijn gesprekken gevoerd met de wijkteams van Geleen en Brunssum/Schinveld, team kwaliteit en beleid en de directie.  

Maar liefst 31 positieve punten werden benoemd met de nadruk op:

  • Proactieve focus op de toekomst
  • Samenwerking in de keten op alle niveaus
  • behoeftegericht werken waarbij over de grenzen van de zorg wordt geacteerd (bijvoorbeeld eetvoorzieningen in de wijk, douchen bij de dagvoorziening en activiteiten in gezamenlijkheid met de IMZ)

Ook waren er complimenten voor de doorontwikkeling van de geriatrische revalidatiezorg (o.a. digitalisering, procesverbetering, proefverlof en zoektocht naar passend elektronisch patiëntendossier). Daarnaast werd ‘het voeren van het andere gesprek’ (positieve gezondheid) gewaardeerd en het informele contact tussen alle medewerkers in de teams en tussen de behandelaren gevoeld.   

De audit heeft weer geleid tot mooie inzichten, bevestiging dat we het goed doen en hierbij de cliënten en naasten echt centraal stellen.

Wat zijn we weer trots om te horen dat Cicero Thuis, de CRH en extramurale behandeling weer voldoet aan de kwaliteitseisen!