Vergroten/verkleinen
Cliënt en Cicero zorggroep medewerker

Medewerkers Cicero Thuis veilig op pad met alarmbutton

21 december 2021

De veiligheid van medewerkers is erg belangrijk voor Cicero.
Helaas heeft de zorg en hulpverlening -in het hele land, en dus ook bij Cicero-, te maken met toenemende agressie en fysiek en/of verbaal geweld. Met name de thuiszorg, waar medewerkers vaak alleen op pad zijn, ondervindt hier last van: er wordt soms onveiligheid ervaren. Dat willen we natuurlijk zoveel mogelijk voorkomen, zodat onze medewerkers veilig zorg kunnen verlenen aan onze cliënten.

Daarom wordt sinds kort gebruik gemaakt van een alarmbutton (fysiek en via een app op de telefoon), waarmee alarm kan worden geslagen als dat nodig is. Wanneer een medewerker het vermoeden heeft in een onveilige situatie te belanden, kan de app alvast geactiveerd worden. Er wordt dan geregistreerd waar betreffende medewerker zich op dat moment bevindt. Wanneer het echt nodig blijkt, kan de medewerker vervolgens met één klik op de digitale of fysieke melder een alarm afgeven, waarna hulp wordt gestuurd.

Medewerkers zijn blij met deze nieuwe vorm van beveiliging, die wordt geleverd door X-Guard. 
Jeanine Fermont, wijkverpleegkundige Cicero Thuis: ‘Met deze mogelijkheid tot alarmeren heb je het gevoel dat je er niet alleen voorstaat in lastige situaties. Ik ga een stuk geruster op pad’.