Lees voor Vergroot Verklein
Bekijk alle Cicero zorggroep locaties
Vergroten/verkleinen
Cliënt en Cicero zorggroep medewerker

Staatssecretaris Van Rijn bezoekt Cicero

20 januari 2017

Donderdag 19 januari heeft Staatssecretaris Van Rijn (VWS) met zijn team Op den Toren bezocht. Dit bezoek vond plaats in het kader van de deelname van Cicero aan 'Waardigheid en Trots', een plan van het Ministerie om in de verpleeghuizen in Nederland liefdevolle zorg door trotse medewerkers te bevorderen.

Staatssecretaris Van Rijn en zijn team werden in twee groepen rondgeleid in Op den Toren. Ze bekeken hoe domotica slim is ingezet om de zorg en veiligheid van bewoners te bevorderen. Bewoonster mevrouw Meijers gaf een mooie toelichting hierop. Na de rondleiding bekeek het gezelschap de Cicero-VR-film over onbegrepen probleemgedrag.

Het hele gezelschap was erg onder de indruk van alles wat zij zagen in Op den Toren, zo bleek tijdens het nabespreken. Grote lof was er over het mooie zorgcentrum, de bewonersgerichte manier van de toepassing van domotica en de vernieuwende visie van Cicero op de mogelijkheden bij onbegrepen probleemgedrag.

'Cicero wil graag een voorloper zijn en ik heb wel kunnen constateren dat jullie dat ook zíjn', zo sprak Staatssecretaris Van Rijn. Een mooi compliment voor Cicero!

De belangstelling van de pers bij dit bijzondere bezoek -Op den Toren is de enige Limburgse locatie die door Van Rijn wordt bezocht in het kader van Waardigheid en Trots- was groot: zowel het Limburgs Dagblad/De Limburger als L1 was aanwezig. Het L1 nieuws besteedde er uitgebreid aandacht aan. Ook De Limburger publiceerde dit artikel op haar website en in de kranten van vrijdag 20 januari 2017. 

Voor dit bezoek werd een speciaal filmpje gemaakt, dat we op Facebook hebben geplaatst.