Lees voor Vergroot Verklein
Bekijk alle Cicero zorggroep locaties
Vergroten/verkleinen
Cliƫnt en Cicero zorggroep medewerker

Terug-verhuizing bewoners Aan de Bleek Schinveld uitgesteld tot mei 2020

10 april 2020

De bewoners van zorgcentrum Aan de Bleek (Cicero Zorggroep) in Schinveld verhuizen pas in mei 2020 terug naar het gerenoveerde zorgcentrum in Schinveld.

Momenteel verblijven zij vanwege de renovatie van het zorgcentrum in twee hotels in de regio Heuvelland.

Het plan was om eind april terug te verhuizen. Echter vanwege de huidige crisissituatie en geldende maatregelen rondom het coronavirus is het geplande verhuisscenario eind april niet haalbaar, noch logistiek, noch qua inhoudelijke uitvoerbaarheid.

Uiteraard zijn bewoners, familie, medewerkers en vrijwilligers hierover ingelicht.

Eind april wordt aan de hand van de dan bekend te maken overheidsmaatregelen voor de maand mei bekeken volgens welk scenario in mei verhuisd kan worden. Wanneer de overheidsmaatregelen niet verlengd worden, kan volgens het ‘reguliere’ scenario terug worden verhuisd (alle bewoners binnen 2 dagen). Wanneer de maatregelen wel nog van kracht blijven zal volgens een aangepast scenario terugverhuisd worden. Dit laatste betekent gefaseerd verhuizen met enkele bewoners per dag, zodat voldaan kan worden aan de social distance en het maximaal aantal personen dat samen mag zijn. Omdat dit scenario een wat langere doorlooptijd heeft, zal dan wat eerder van start worden gegaan dan bij het ‘reguliere’ scenario, zodat alle bewoners toch eind mei terugverhuisd zijn naar het gerenoveerde Aan de Bleek in Schinveld.

Eind april (wanneer duidelijk is hoe de overheidsmaatregelen voor mei eruit gaan zien) wordt besloten volgens welk scenario de terug-verhuizing in mei gaat plaatsvinden.