Lees voor Vergroot Verklein
Bekijk alle Cicero zorggroep locaties
Vergroten/verkleinen
Cliƫnt en Cicero zorggroep medewerker

Werkbezoek minister Hugo de Jonge aan Zuid-Limburg

14 augustus 2018

Minister Hugo de Jonge bracht op 13 augustus een werkbezoek aan Zuid-Limburg, dat voorop loopt in de hervorming van de zorg en Cicero Zorggroep had de eer om als gastlocatie te mogen optreden.

De minister nam met grote en oprechte belangstelling kennis van de manier waarop de zorgaanbieders in de regio samenwerken, om cliënten dié zorg te kunnen geven die ze nodig hebben. Dit alles in het kader van het programma ‘Persoonsvolgende zorg’, waaraan wordt meegewerkt.

‘Wat mij vandaag opviel, is dat alle zorgaanbieders samen één compleet zorgpalet voor heel Zuid-Limburg proberen aan te bieden. Dat is iets anders dan allemaal je eigen winkeltje overeind houden. Ik proef hier de oprechte wens om echte persoonsgerichte zorg aan te bieden. Daar heb je volgens mij geen nieuwe wetten voor nodig. Wetten leveren geen zorg. Dat doen mensen. De hervorming van de zorg zit dus veel meer in de zorgmedewerkers zelf, die oog hebben voor wat hun cliënt nodig heeft. En die daar een oplossing voor zoeken over de grenzen van hun eigen organisatie heen.’

Van het bezoek is een filmpje gemaakt en een geschreven verslag.

Bekijk hier ook het filmpje dat ter gelegenheid van dit bezoek gemaakt is over persoonsvolgende zorg.