Lees voor Vergroot Verklein
Bekijk alle Cicero zorggroep locaties
Vergroten/verkleinen
Heemhof, Brunssum

Palliatief Centrum Heemhof, Brunssum

Grenzend aan zorgcentrum Bronnenhof in Brunssum, vindt u Heemhof, een palliatief centrum voor volwassenen in de laatste fase van hun leven.

Als u terminaal ziek bent en het thuis aan mogelijkheden ontbreekt om deze moeilijke, maar vaak bijzondere levensfase op een goede manier af te sluiten, dan bent u van harte welkom bij Heemhof. Wij bieden u niet alleen goede lichamelijke zorg, maar hebben zeker zoveel aandacht voor de emotionele, sociale en spirituele aspecten in het leven en rondom het sterven. In deze tijd van afronding en afscheid staan uw wensen en behoeften centraal. Natuurlijk hebben wij ook aandacht voor uw familieleden of vrienden, die altijd bij ons terecht kunnen voor een praatje, voor steun of een troostende schouder.

In Heemhof wordt de zorg verleend door professionals en vrijwilligers. Het dagelijks aanwezige kernteam bestaat uit een arts, verpleegkundigen/verzorgenden en een geestelijk verzorger. Zij werken intensief samen met allerlei vakmensen uit andere disciplines. De vrijwilligers ondersteunen het dagelijkse leven in Heemhof op veel verschillende manieren. Zo is er altijd voldoende tijd en rust om individuele aandacht te schenken.

“Het geeft veel voldoening om terminaal zieke mensen te ondersteunen en hen te helpen hun laatste dagen in te vullen zoals zij dat graag willen.”
Helian Velraths
Locatiemanager

Wat Palliatief Centrum Heemhof u te bieden heeft

Faciliteiten

Palliatief Centrum Heemhof is gebouwd in de vorm van een hoefijzer en is gelegen rondom een prachtige tuin, waar alle kamers op uitkijken. De inrichting is warm en huiselijk.

  • 9 eenpersoonskamers met eigen douche/toilet en toegang tot terras en tuin
  • 1 logeerkamer en meerdere opklapbedden voor mantelzorgers
  • Gemeenschappelijke huiskamer
  • Keuken
  • Grote badkamer met ligbad

Zorgdiensten

Palliatieve terminale zorg binnen Heemhof omvat alle mogelijke zorg die nodig is om de laatste levensfase van de cliënt in te vullen zoals hij of zij dat graag wil.

Er is daarbij niet alleen aandacht voor de lichamelijke aspecten, maar ook voor de emotionele, spirituele en sociale aspecten van het leven en sterven van de betrokken cliënt.

Service

In Heemhof werkt iedereen eraan mee om u, binnen uw mogelijkheden, zoveel mogelijk privacy en vrijheid te geven. Zo bepaalt u zelf wanneer u een maaltijd wilt gebruiken en wanneer u bezoek wilt ontvangen. Het zijn soms kleine praktische dingen die kwaliteit toevoegen en het leven een beetje aangenamer maken.

  • Draadloos internet
  • Koelkast op de kamer
  • Kapper/pedicure op afspraak in uw kamer
  • Uw bezoek kan gratis koffie, thee of bouillon maken in de keuken
  • Huisdieren in overleg toegestaan

Adres

Palliatief Centrum Heemhof
Semmelweisstraat 14
6442 BH Brunssum
T: 045 400 21 84
Centrale: 045 400 21 00
E: heemhof@cicerozorggroep.nl

Vragen?

Voor vragen over bijvoorbeeld  wachtlijsten of rondleidingen kunt u contact opnemen met Cicero Zorgservice: 0900 500 9 500

Download brochures

Meer informatie over een verblijf in Palliatief Centrum Heemhof vindt u in deze brochures:
Informatiefolder Palliatief Centrum Heemhof