Vergroten/verkleinen

Palliatieve zorg Cicero Zorghuis (voorheen Heemhof), Brunssum

Sinds 1 april 2020 heeft Cicero Zorghuis een palliatieve afdeling voor volwassenen in de laatste fase van hun leven: Palliatieve zorg Cicero Zorghuis.

Als u terminaal ziek bent en de laatste fase van uw leven niet thuis kunt of wilt doorbrengen, dan kunt u kiezen voor palliatieve zorg binnen Cicero Zorghuis. Dankzij professionele medewerkers kunnen wij hoogwaardige zorg bieden die zich kenmerkt door rust, zorgzaamheid en deskundigheid. Wij bieden u niet alleen goede lichamelijke zorg, maar hebben zeker zoveel aandacht voor de emotionele, sociale en spirituele aspecten in het leven en rondom het sterven. In deze tijd van afronding en afscheid staan uw wensen en behoeften centraal. Natuurlijk hebben wij ook aandacht voor uw familieleden of vrienden, die altijd bij ons terecht kunnen voor een praatje, voor steun of een troostende schouder.

Voor de dagelijkse verzorging en begeleiding staan gespecialiseerde verpleegkundigen en verzorgenden IG 24 uur per dag voor u klaar. Zij werken intensief samen met vakmensen uit diverse disciplines, zoals fysiotherapie, ergotherapie, logopedie, diëtetiek, psychologie en geestelijke verzorging.

De vrijwilligers ondersteunen het dagelijkse leven op veel verschillende manieren. Zo is er altijd voldoende tijd en rust om individuele aandacht te schenken.

“Soms besef je niet de waarde van een moment. Totdat het een herinnering wordt!”
John Logtenberg
RvE-manager

Wat Palliatieve zorg Cicero Zorghuis u te bieden heeft

Faciliteiten

Palliatieve zorg Cicero Zorghuis is onderdeel van Cicero Zorghuis dat gevestigd is in een modern pand in het centrum van Brunssum. De inrichting is warm en huiselijk.

  • 6 eenpersoonsappartementen die van alle gemakken zijn voorzien: een relaxfauteuil, een eigen badkamer met douche/toilet en een eigen keukenblok met o.a. een koel/vriescombinatie, koffiezetfaciliteiten en een kleine kookplaat.
  • Loungeruimte
  • Wellnessruimte met infraroodsauna
  • Prachtige tuin met terras
  • Sfeervol restaurant 'De Gasterij' met eigen keuken

Zorgdiensten

Palliatieve terminale zorg omvat alle mogelijke zorg die nodig is om de laatste levensfase van de cliënt in te vullen zoals hij of zij dat graag wil.

Er is daarbij niet alleen aandacht voor de lichamelijke aspecten, maar ook voor de emotionele, spirituele en sociale aspecten van het leven en sterven van de betrokken cliënt.

Service

Bij Palliatieve zorg Cicero Zorghuis werkt iedereen eraan mee om u, binnen de mogelijkheden, zoveel mogelijk privacy en vrijheid te geven. Zo bepaalt u zelf wanneer u een maaltijd wilt gebruiken en wanneer u bezoek wilt ontvangen. Het zijn soms kleine praktische dingen die kwaliteit toevoegen en het leven een beetje aangenamer maken.

  • Draadloos internet
  • Kapper/pedicure op afspraak in uw appartement
  • Huisdieren in overleg toegestaan
  • Bezoek is de gehele dag welkom
  • Indien nodig is er een logeermogelijkheid voor familie

Adres

Palliatieve zorg Cicero Zorghuis
St. Brigidastraat 3
6441 CR Brunssum
T: 045 207 19 00
E: zorghuis@cicerozorggroep.nl

Route
Wilt u Palliatieve zorg Cicero Zorghuis per openbaar vervoer, fiets of auto bezoeken, plan dan hier uw route.

Vragen?

Voor vragen over bijvoorbeeld wachtlijsten of rondleidingen kunt u contact opnemen met Cicero Zorgservice: 0900 500 9 500