Vergroten/verkleinen
Cliƫnt en Cicero zorggroep medewerker

CVA-revalidatie

CVA-revalidatie bij Cicero is voor mensen die herstellen van een CVA (cerebrovasculair accident) ofwel een beroerte (hersenbloeding of herseninfarct).

U kunt binnen 24 uur na de behandeling in het ziekenhuis terecht op onze (CVA-)revalidatieafdeling De Eik in Hoensbroek. De behandeling wordt begeleid door een multidisciplinair behandelteam, waarin artsen, verpleegkundigen, therapeuten, psychologen en maatschappelijk werkenden elkaar aanvullen. Zij kunnen ook snel schakelen en de soort en intensiteit van de therapie aanpassen.

Tijdens de revalidatiebehandeling wordt naar een soepele overgang naar huis toegewerkt. Dat gebeurt onder andere door aandacht te besteden aan zelfzorgtechnieken en, als dat nodig is, ervoor te zorgen dat thuis extra hulpmiddelen of ondersteuning beschikbaar zijn. De eventuele partner en de thuissituatie worden daarom ook nauw bij de revalidatiebehandeling én het nazorgtraject betrokken. Uit onderzoek blijkt dat de kans op herstel daarmee aanzienlijk groter is.

De afdeling is onderdeel van Cicero Revalidatie en Herstelzorg en is gevestigd in het gebouw van Adelante, een kliniek in Hoensbroek waar revalidatie voor volwassenen plaatsvindt.

Voor meer informatie, bekijk onze video. Of bel met Cicero Zorgservice, T 0900 500 9 500, zij beantwoorden graag al uw vragen.