Cicero Zorggroep
Lees voor Vergroot Verklein
Cliënt en Cicero zorggroep medewerker

Aanleunwoningen

Aanleunwoningen zijn zelfstandige appartementen voor 1 of 2 personen, in of in de directe nabijheid van een zorgcentrum.

In een beschermde en veilige woonomgeving kunt u, als bewoner van een aanleunwoning, gebruik maken van de faciliteiten die het zorgcentrum biedt. Ook kunnen wij u zorg en ondersteuning thuis, in uw aanleunwoning, bieden.

Voor het wonen in een aanleunwoning is geen CIZ-indicatie nodig.

Aanleunwoningen zijn het eigendom van woningcorporaties. Voor sommige locaties bemiddelt Cicero in de toewijzing van de woningen, voor andere locaties doet de woningcorporatie dat zelf, vaak op voordracht van Cicero. Wilt u in aanmerking komen voor een aanleunwoning, dan kunt u in alle gevallen eerst contact opnemen met Cicero Zorgservice. Zij vertellen u hoe alles in zijn werk gaat en welke stappen u moet ondernemen. De inschrijving en bemiddeling verloopt veelal via Cicero Zorgservice, maar u gaat uiteindelijk de huur betalen aan de betreffende woningcorporatie.

Cicero Zorgservice verzorgt de toewijzing  voor de aanleunwoningen Emmastaete in Brunssum, Elvira-Leontine in Amstenrade, Ave Maria in Geulle, Naast de Bleek in Schinveld en de levensloopbestendige woningen De Beemden in Schinnen.