Vergroten/verkleinen
Cliënt en Cicero zorggroep medewerker

Zilveren MTZ-certificaat voor Schuttershof

17 november 2023

Het is gelukt! Zorgcentrum Schuttershof heeft het zilveren certificaat Milieuthermometer Zorg behaald. En daar zijn we natuurlijk enorm trots op! Het behalen van het zilveren niveau betekent dat ook Schuttershof duurzamere keuzes maakt op thema’s als energie, afval, catering en voeding, schoon en zuinig vervoer, inkoopbeleid, vastgoed en groenbeheer.

De audit werd afgetrapt met een gezonde, vegetarische lunch. Auditor Michiel van Loon werd aan het einde van de middag  getrakteerd op heerlijke limoncello met honing van bijen uit eigen tuin.

Gemma Gielkens, servicemanager van Schuttershof vertelt: “We proberen duurzaamheid op allerlei manieren onder de aandacht te houden bij alle gebruikers van het gebouw, zodat iedereen op zijn eigen manier een steentje kan bijdragen.”

Bewoners, medewerkers en bezoekers kunnen in de hal van het zorgcentrum hun duurzaamheidstips delen. Door hun tips op te schrijven op de ‘duurzaamheidsbingokaart’ en deze te deponeren in de ‘duurzaamheidsbox’, maken zij kans op leuke prijzen. Er werden al leuke ideeën ontvangen: bijvoorbeeld het vervangen van papieren placemats door duurzamere placemats, een pluktuin met bloemen en opvang van regenwater.

Schuttershof is de zesde locatie met dit duurzame certificaat. Zij volgen hiermee ’t Brook, Op den Toren, Pius, Ave Maria, Aan de Bleek/Cicero Bleekstaete.