Cicero Zorggroep
Cliƫnt en Cicero zorggroep medewerker

Therapie dans/muziek/drama

Wanneer een bewoner moeite heeft met het aangeven van wensen en behoeften op het gebied van daginvulling, dan kan de welzijnscoach hierbij begeleiding bieden.

Binnen de zorgcentra van Cicero Zorggroep is er veel aandacht voor het welzijn van bewoners. Een zinvolle daginvulling is hiervan een belangrijk onderdeel. De medewerkers welzijn en het zorgteam hebben hierin een grote rol. Soms kan het wat moeilijker zijn om te peilen welke behoeftes de bewoner (al dan niet met een vorm van dementie) precies heeft op het gebied van daginvulling. De welzijnscoach kan dan worden ingeschakeld om hierbij te helpen. Met een non-verbale en ervaringsgerichte werkwijze gaat de welzijnscoach individueel het contact aan op basis van drama, muziek & dans of beweging.

Onze welzijnscoaches hebben een achtergrond in drama-, muziek- of dans & bewegingstherapie. Diverse werkvormen kunnen worden ingezet om de actuele wensen en behoeften van de bewoner in kaart te brengen. Op basis daarvan wordt een advies met een passend aanbod voor daginvulling gegeven, zodat de zorg- en welzijnsmedewerkers hiermee aan de slag kunnen.

Naast het uitbrengen van advies, kunnen de welzijnscoaches ook muziek-, drama- en dans & bewegingstherapie verzorgen voor individuele bewoners. Met deze therapievormen kan voor en met de bewoner gewerkt worden aan bijvoorbeeld:

  • Verminderen van onrust, agitatie & agressie
  • Verminderen van dwaalgedrag
  • Emotieregulatie
  • Belevingswereld vergroten
  • Zelfbewustzijn vergroten
  • Verbeteren zelfbeeld

In overleg kunnen deze therapieën binnen de zorgcentra aan de bewoner worden geboden.

Lees ook het artikel uit de Cicerone van september 2019 hierover.