Lees voor Vergroot Verklein
Bekijk alle Cicero zorggroep locaties
Vergroten/verkleinen
Cliƫnt en Cicero zorggroep medewerker

Cicero medewerkers delen hun #corona-ervaringen

20 november 2020

De kanjers van Cicero Zorggroep delen de komende tijd hun #coronaervaringen om te laten weten wat ze al achter de rug hebben, hoe ze er nu voor staan, wat hen op de been houdt. Ieder vanuit zijn eigen perspectief, maar allemaal even waardevol!

Bekijk hier het overzicht van medewerkers die al hun corona-ervaring hebben gedeeld! 


26-11-2020

Kirstens #coronaervaring

Ook onze topper Kirsten (wijkverpleegkundige Cicero Thuis) vertelt over haar ervaringen met corona. Hoe corona haar werk en dat van haar collega’s veranderde en natuurlijk hoe corona van invloed was op het dagelijks leven van de cliënten.

“Corona, je hoorde ineens niets anders meer.
Ik was met mijn gezin bij mijn schoonouders op visite toen ik een telefoontje kreeg van mijn teammanager. Die middag zou een crisisoverleg plaatsvinden. Er werd ons een vreselijk plaatje geschetst, maar gelukkig lag er ook een plan klaar.

Medewerkers waren bang en hadden veel vragen. Net als onze cliënten. Ook zagen wij dat cliënten de zorg tijdelijk stopten, omdat familie de zorg op zich ging nemen. “Wij kwamen bij zóveel mensen over de vloer,” hoorden wij dan.

Bang, ja iedereen was bang!..."

Klik hier om verder te lezen


24-11-2020

Rebecca's #coronaervaring

Dit keer vertelt Rebecca, psycholoog op (CVA-)revalidatieafdeling de Eik in Hoensbroek, over hoe zij de eerste coronagolf hebben ervaren en hoe het nu met ze gaat. "Ik denk dat deze tijd ons als team echt nader tot elkaar heeft gebracht. Iedereen steekt de handen uit z'n mouwen en pakt taken op die normaal niet in het standaard takenpakket zouden horen. Dit doen we met én voor elkaar."


20-11-2020

Jeanine's #coronaervaring

Een van onze kanjers, Jeanine (Wijkverpleegkundige Cicero Thuis), vertelt in een blog over wat corona doet én deed met haar, haar werk, haar collega’s en natuurlijk onze cliënten. 

Jeanine: ”Over corona? Daar zou ik wel een boek over kunnen schrijven, maar ik zal het kort houden. Corona, ja wat is er nog niet over gezegd? De eerste periode had ons team (Cicero Thuis wijkteam Brunssum) flink in zorg afgeschaafd, we waren voorbereid op het ergste. Maar de besmettingen bleven gelukkig uit.

In andere wijken hoorden we wel verdenkingen en positief geteste cliënten en/of medewerkers. Waardoor wij ons begonnen af te vragen of we dingen misten. Maar dit is dus precies wat corona met mij heeft gedaan, het maakte me onzeker. Onzeker of ik niet te veel zorg had afgebouwd. Onzeker omdat ik en het team veel vragen hadden, en ik niet overal een antwoord op kon geven. ...” Klik hier om verder te lezen!  


16-11-2020

Mirella's #coronaervaring

Mirella (ondersteuner wonen en zorg in ons moderne zorgcentrum Aan de Bleek in Schinveld), vertelt over wat corona doet én deed met haar, haar werk, haar collega’s en natuurlijk onze cliënten.

Mirella: “Samen met ons team geven we nét dat beetje extra aandacht aan de cliënten, ook al hebben we het soms erg druk. Samen staan we sterk!”