Lees voor Vergroot Verklein
Bekijk alle Cicero zorggroep locaties
Vergroten/verkleinen
Cliƫnt en Cicero zorggroep medewerker

Cicero medewerkers delen hun #corona-ervaringen

23 december 2020

De kanjers van Cicero Zorggroep delen de komende tijd hun #coronaervaringen om te laten weten wat ze al achter de rug hebben, hoe ze er nu voor staan, wat hen op de been houdt. Ieder vanuit zijn eigen perspectief, maar allemaal even waardevol!

Bekijk hier het overzicht van medewerkers die al hun corona-ervaring hebben gedeeld! 

23-12-2020

Valeria's #coronaervaring

Valeria, verzorgende IG op afdeling de Beuk in zorgcentrum Schuttershof, heeft speciaal voor kerst een prachtig gedicht geschreven over haar #coronaervaringen. 

Realiteit in deze moeilijke tijd

’s Morgensvroeg gaat de wekker weer,
‘t is 07.00 uur en daar staan we weer.

Ik lees me in en begin
de dag met goede zin.

Goedemorgen mevrouw, heeft u goed geslapen? 
Ik zie duidelijk dat mevrouw haar moed bij elkaar moet rapen.

... Lees hier het gedicht van Valeria verder


22-12-2020

Chantal's #coronaervaring

Chantal werkt op de dagvoorziening in zorgcentrum Ave-Maria. Onlangs blikte ze terug op haar de eerste corona-golf en hoe het allemaal begon.

"Ik weet het nog goed, het was eind februari 2020 en hier en daar hoorde je geluiden dat er mensen, die je via-via kende, mogelijk besmet waren met corona.

Op de dagvoorziening werd deze onzekerheid steeds meer zichtbaar. Steeds meer mantelzorgers vroegen ons of het wel veilig was op de dagbesteding, en sommige families besloten zelf om de dagbesteding tijdelijk te stoppen.

Op 15 maart werden er vanuit het kabinet aanvullende maatregelen genomen in de aanpak van het coronavirus: de dagvoorzieningen moesten helaas tijdelijk sluiten.

Er werd geïnventariseerd welke medewerkers op zorglocaties van Cicero konden uithelpen en welke medewerkers op de dagvoorzieningen bleven. De collega’s die op de dagvoorziening bleven, zijn in contact gebleven met de bezoekers en hun familie.

Het in contact blijven met de bezoekers bleek erg belangrijk. Medewerkers hebben ondersteund door een, voor de bezoeker, op maat gemaakte dagindeling te maken, bijvoorbeeld d.m.v. beeldbellen of een huisbezoek. Er werden ook presentjes rondgebracht, om alle bezoekers te laten weten dat ze niet vergeten waren. Bezoekers en mantelzorgers verheugden zich telkens enorm op de telefoontjes en huisbezoeken.

Dit was én blijft een bijzondere ervaring. Bezoekers beschrijven het als oorlog met een onzichtbare vijand."


18-12-2020

Renée's #coronaervaring

Deze keer een ervaring van Renée (medewerker kwaliteitszaken), een stille getuige van de afdeling Vastgoed en Facilitair beheer. 

Weken voordat de eerste toespraak van onze premier werd uitgezonden, werd alles in het werk gesteld om onze voorraad PBM zoveel mogelijk op te hogen. Een indeling in cohorten van medewerkers techniek, ondersteuners wonen en keukenpersoneel van alle locaties werd centraal opgezet. Op het moment dat we echt te maken kregen met besmettingen werd binnen 1 dag een centraal magazijn ingericht.

Lees het verhaal van Renée verder


17-12-2020

Nicky's #coronaervaring

Een van onze helden Nicky (huishoudelijk medewerker in thuiszorg van Cicero Thuis) is pas kort bij ons in dienst, maar ook zij vertelt over wat haar bij zal blijven vanuit deze coronatijd. 

Ik ben op 1 oktober gestart met werken als huishoudelijke hulp. In deze periode was het al vereist om met beschermmiddelen te werken en afstand te houden. Voor mij is er daarom aan de werksituatie niet zo heel veel veranderd. Het zijn voornamelijk de cliënten die moeite hebben met het mondkapje. Je bent moeilijker te verstaan en gezichtsuitdrukkingen zijn moeilijk waarneembaar. 

Lees Nicky's hele verhaal


13-12-2020

De #coronaervaringen van dagvoorziening Schuttershof

Dit keer vertelt Henriëtte, medewerker op de dagvoorziening in Schuttershof, samen met een cliënt, meneer Dohmen, over hun ervaringen in corona-tijd. Tijdens de eerste coronagolf moest de dagvoorziening een tijdje sluiten. Meneer Dohmen: “Ik vond het verschrikkelijk dat ik in de corona-tijd niet hier naartoe kon komen. Gelukkig bleef ik wel in contact met de medewerkers van de dagvoorziening!” Bekijk hun vlog voor het hele verhaal!


10-12-2020

Nick & Sibel's #coronaervaring

Nick en Sibel nemen jullie in hun vrolijke vlog mee door Cicero Zorghuis, en vertellen over hun bijzondere ervaringen in corona-tijd. Nick: "Omdat deze corona-tijd veel negativiteit met zich meebrengt, willen wij graag iets positiefs brengen!"


9-12-2020

Renates #coronaervaring

Renate, Helpende plus, Team Heerlerheide van Cicero Thuis, vertelt hoe zij corona heeft ervaren en nog steeds ervaart. Hoe het virus haar werk en dat van haar collega’s veranderde en natuurlijk hoe corona van invloed was op het dagelijks leven van haar en haar cliënten.

"Corona… Het eerste mailtje kwam eind februari binnen. Mijn eerste gedachte was: “Help, wat houdt dit voor ons en onze kwetsbare ouderen in?” 

In eerste instantie dacht ik dat het allemaal wel mee zou vallen. Al vrij snel ontstond er veel onwetendheid en onrust onder onze cliënten. Er heerste toen nog veel verschil wat betreft beschermingsmiddelen tussen verschillende zorgorganisaties. Uit angst en om ons te ontlasten, hebben veel cliënten toen tijdelijk de zorg afgezegd. Uiteindelijk hebben wij de mensen kunnen overtuigen dat Cicero altijd conform de richtlijnen van het RIVM heeft gehandeld. Wat niet altijd even makkelijk was!"

Lees het verhaal van Renate hier verder.


6-12-2020

Belana's #coronaervaring

Vandaag deelt Belana, verpleegkundige op de revalidatieafdeling ’t Brook, haar verhaal: “De coronaperiode is voor ons team een hele heftige periode geweest. Toen corona uitbrak begin dit jaar, waren we er vrij snel over uit dat wij wilde meehelpen in deze crisis. Zo werd er besloten om op onze locatie een corona-unit te starten…”

Bekijk de video (door op onderstaande afbeelding te klikken) voor haar hele verhaal!


4-12-2020

Jordens #coronaervaring

Jorden werkt als verpleegkundige specialistisch triageteam in zorgcentrum Elvira-Leontine en vertelt over hoe hij de eerste corona-golf heeft beleefd. “Met mijn triagediensten ben ik veel op andere locaties geweest. Veel locaties hebben te maken gehad met corona, en dus ook met tegenslagen. Ondanks deze tegenslagen bleef iedereen positief en hielden ze de moed er in! We mogen trots zijn op elkaar!”


3-12- 2020

Nicoles #coronaervaring

Nicole (Verzorgende IG van Dagvoorziening De Linde) is helemaal in de sfeer van deze Sinterklaastijd gebleven en deze kanjer vertelt in een gedicht over wat corona met haar, haar collega's en cliënten doet.

Corona waar kom je ineens vandaan?
Wij kenden je pasgeleden alleen nog bij naam.
Helaas kwam je steeds dichter in de buurt
en werd het hele land door jou bestuurd:
alle dagvoorzieningen gingen dicht
het leven van onze bezoekers en ons werd ontwricht.

Klik hier om het gehele gedicht te lezen


30-11-2020

De #coronaervaringen van onze verpleegkundig projectmedewerkers

Dit keer vertellen onze toppers, de verpleegkundig projectmedewerkers, over wat hen het meest is bijgebleven van de coronaperiode het afgelopen jaar. “Wat mij is bijgebleven, is een hele hoop verdriet, maar ook de samenhorigheid van de teams die samen de handen ineen sloegen en elkaar van alle kanten geholpen hebben. Dat maakte het ook een bijzondere tijd, waar we veel van hebben geleerd.”

Klik op onderstaande afbeelding om hun vlog te bekijken. 


26-11-2020

Kirstens #coronaervaring

Ook onze topper Kirsten (wijkverpleegkundige Cicero Thuis) vertelt over haar ervaringen met corona. Hoe corona haar werk en dat van haar collega’s veranderde en natuurlijk hoe corona van invloed was op het dagelijks leven van de cliënten.

“Corona, je hoorde ineens niets anders meer.
Ik was met mijn gezin bij mijn schoonouders op visite toen ik een telefoontje kreeg van mijn teammanager. Die middag zou een crisisoverleg plaatsvinden. Er werd ons een vreselijk plaatje geschetst, maar gelukkig lag er ook een plan klaar.

Medewerkers waren bang en hadden veel vragen. Net als onze cliënten. Ook zagen wij dat cliënten de zorg tijdelijk stopten, omdat familie de zorg op zich ging nemen. “Wij kwamen bij zóveel mensen over de vloer,” hoorden wij dan.

Bang, ja iedereen was bang!..."

Klik hier om verder te lezen


24-11-2020

Rebecca's #coronaervaring

Dit keer vertelt Rebecca, psycholoog op (CVA-)revalidatieafdeling de Eik in Hoensbroek, over hoe zij de eerste coronagolf hebben ervaren en hoe het nu met ze gaat. "Ik denk dat deze tijd ons als team echt nader tot elkaar heeft gebracht. Iedereen steekt de handen uit z'n mouwen en pakt taken op die normaal niet in het standaard takenpakket zouden horen. Dit doen we met én voor elkaar."


20-11-2020

Jeanine's #coronaervaring

Een van onze kanjers, Jeanine (Wijkverpleegkundige Cicero Thuis), vertelt in een blog over wat corona doet én deed met haar, haar werk, haar collega’s en natuurlijk onze cliënten. 

Jeanine: ”Over corona? Daar zou ik wel een boek over kunnen schrijven, maar ik zal het kort houden. Corona, ja wat is er nog niet over gezegd? De eerste periode had ons team (Cicero Thuis wijkteam Brunssum) flink in zorg afgeschaafd, we waren voorbereid op het ergste. Maar de besmettingen bleven gelukkig uit.

In andere wijken hoorden we wel verdenkingen en positief geteste cliënten en/of medewerkers. Waardoor wij ons begonnen af te vragen of we dingen misten. Maar dit is dus precies wat corona met mij heeft gedaan, het maakte me onzeker. Onzeker of ik niet te veel zorg had afgebouwd. Onzeker omdat ik en het team veel vragen hadden, en ik niet overal een antwoord op kon geven. ...” Klik hier om verder te lezen!  


16-11-2020

Mirella's #coronaervaring

Mirella (ondersteuner wonen en zorg in ons moderne zorgcentrum Aan de Bleek in Schinveld), vertelt over wat corona doet én deed met haar, haar werk, haar collega’s en natuurlijk onze cliënten.

Mirella: “Samen met ons team geven we nét dat beetje extra aandacht aan de cliënten, ook al hebben we het soms erg druk. Samen staan we sterk!”