Cicero Zorggroep

Ergotherapie

Als u, ten gevolge van ziekte, een ongeval of een beperking moeite heeft met het uitvoeren van alledaagse handelingen, dan kan een ergotherapeut u helpen met het vinden van praktische oplossingen.

Een ergotherapeut komt dan bij u thuis of in het zorgcentrum waar u woont en bekijkt samen met u de problemen waar u tegenaan loopt. Vaak kunnen hulpmiddelen worden ingezet om een activiteit weer zelfstandig uit te voeren. Oefeningen kunnen helpen bij het vergroten van spierkracht. Of u leert op een andere wijze handige foefjes om dingen toch nog zelfstandig te kunnen doen. Ook kan de ergotherapeut u op een goede manier leren lopen met een rollator of verantwoord leren rijden met een scootmobiel.

Voor ouderen met dementie werken onze ergotherapeuten met een speciaal programma, Edohma. Dit is erop gericht om dagelijkse handelingen met zo min mogelijk hulp van buitenaf zelfstandig te blijven uitvoeren. Ook kunnen onze ergotherapeuten mantelzorgers adviseren over goede begeleiding van ouderen met dementie, waardoor de zorg minder belastend wordt.

Voor ergotherapie heeft u een verwijzing van een arts nodig. Voor meer informatie over de vele mogelijkheden die ergotherapie bij Cicero Zorggroep u kan bieden, kunt u contact opnemen met ons Expertisecentrum, T 0900 500 9 500.