Cicero Zorggroep
Cliënt en Cicero zorggroep medewerker

Logopedie

Logopedie voor ouderen richt zich vooral op problemen met de spraak of de taal (bijvoorbeeld na een beroerte), met het gehoor of met de mondfuncties.

Kauwen en slikken kan bij ouderen soms moeizaam gaan en tot grote problemen met eten leiden. Een logopedist kan u hierbij helpen door oefeningen aan te reiken om de mondmotoriek te verbeteren en u advies te geven over voeding. Bij taalproblemen worden zaken als taalbegrip en woordvinding getraind. Ook kan de logopedist uw omgeving leren om te gaan met spraak/taalproblemen die zijn ontstaan. Oefeningen voor uitspraak,  ademhaling of stemgeving, maar ook gehooronderzoek vallen eveneens onder het werkgebied van de logopedist.

Onze logopedisten zijn werkzaam in alle Cicero zorgcentra, in de praktijk in het Expertise Centrum in Brunssum en kunnen desgewenst ook bij u thuis komen. Ook is het in sommige gevallen mogelijk de logopedie in te plannen op de dagbehandeling. Voor logopedie heeft u meestal (afhankelijk van uw zorgverzekeraar) een verwijzing van een arts nodig.

Voor meer informatie over de vele mogelijkheden van logopedie voor ouderen kunt u contact opnemen met ons Expertisecentrum, T 0900 500 9 500.