Cicero Zorggroep
Cliënt en Cicero zorggroep medewerker

Diëtetiek

Gezonde voeding is heel belangrijk voor het functioneren van het lichaam en draagt bij aan een goede conditie. Het kan genezing bevorderen en zorgen voor een betere kwaliteit van leven.

De diëtisten van Cicero Zorggroep zijn gespecialiseerd in de voedingsproblematiek van ouderen. Zij kunnen u vakkundig voedingsadvies geven of, waar wenselijk, dieetadviezen. Ziektes hebben vaak grote invloed op het eetpatroon. Andersom kan verkeerde voeding ziektes tot gevolg hebben. De diëtist kan u goed adviseren en praktische tips geven over een voedingspatroon dat bij u past.

De diëtist komt veelal bij u thuis en bekijkt samen met u uw leefstijl en uw eetpatroon. Op basis daarvan krijgt u een persoonlijk voedingsadvies en een behandelplan. In een aantal vervolgbezoeken zal de diëtist u begeleiden om het nieuwe eetpatroon goed in te passen in uw thuissituatie.

Diëtisten in zorgcentra werken nauw samen met onze koks om telkens nieuwe manieren te bedenken om het eten voor ouderen aantrekkelijk en uitnodigend te maken. Zo is er bijvoorbeeld een assortiment van gezond en voedzaam fingerfood ontwikkeld, voor ouderen die door een gebrekkige motoriek niet meer goed met bestek kunnen eten. Op deze wijze verhogen we de zelfredzaamheid en kunnen mensen zelfstandig de maaltijd nuttigen.

Voor diëtiek aan huis heeft u een verwijzing nodig van een arts.

Voor meer informatie over de vele mogelijkheden van diëtiek voor ouderen kunt u contact opnemen met ons Expertisecentrum, T 0900 500 9 500.