Lees voor Vergroot Verklein
Bekijk alle Cicero zorggroep locaties
Vergroten/verkleinen
Cliënt en Cicero zorggroep medewerker

CVA revalidatieafdeling Cicero, Hoensbroek

CVA revalidatieafdeling Cicero is een gespecialiseerde afdeling voor mensen die herstellen van een CVA (cerebrovasculair accident) ofwel een beroerte (hersenbloeding of herseninfarct).

Op de revalidatieafdeling kunt u snel na de behandeling in het ziekenhuis starten met de revalidatie (gemiddeld 10 dagen eerder dan gebruikelijk). De behandeling wordt begeleid door een multidisciplinair behandelteam, waarin artsen, verpleegkundigen, therapeuten, psychologen en maatschappelijk werkenden elkaar aanvullen. Zij kunnen ook snel schakelen en de soort en intensiteit van de therapie aanpassen. Hierdoor wordt het herstel na een beroerte aanzienlijk versneld. Tijdens de revalidatiebehandeling wordt naar een soepele overgang naar huis toegewerkt. Dat gebeurt onder andere door aandacht te besteden aan zelfzorgtechnieken en, als dat nodig is, ervoor te zorgen dat thuis extra hulpmiddelen of ondersteuning beschikbaar zijn. De eventuele partner en de thuissituatie worden daarom ook nauw bij de revalidatiebehandeling én het nazorgtraject betrokken. Uit onderzoek blijkt dat de kans op herstel daarmee aanzienlijk groter is.

De afdeling is onderdeel van Cicero Revalidatie en Herstelzorg en is gevestigd in het gebouw van Adelante, een kliniek in Hoensbroek waar revalidatie voor volwassenen plaatsvindt.

Tijdens uw verblijf op onze revalidatieafdeling kunt u naar wens gebruik maken van een aantal services en diensten die Adelante biedt, zoals het restaurant of de kapper.

“De vooruitgang die de meeste revalidanten hier boeken is erg groot. Het is fijn om te zien dat de meesten relatief snel weer naar huis terug kunnen.”
Diana Offermans
RvE-manager

Wat CVA revalidatieafdeling Cicero u te bieden heeft

CVA revalidatieafdeling Cicero biedt:

Revalidatie na een beroerte (hersenbloeding of herseninfarct)

Faciliteiten

De CVA revalidatieafdeling Cicero telt 40 bedden, verdeeld over 2 etages. Net als in een ziekenhuis deelt u de kamer met een andere cliënt. In dit geval een lotgenoot, want u heeft beiden een soortgelijke heftige ervaring meegemaakt. De praktijk leert ons dat mensen in deze situatie elkaar vaak tot steun kunnen zijn. Het delen van een kamer mondt soms zelfs uit in een mooie vriendschapsband tussen voormalige cliënten.

Service

Op CVA revalidatieafdeling Cicero kunt u gebruik maken van een breed service-aanbod:

  • ​Kapper
  • ​Pedicure
  • ​Internet
  • Televisie
  • Restaurant

Adres

CVA revalidatieafdeling Cicero
Zandbergsweg 111, 6432 CC Hoensbroek
T: 045 528 23 82
E: revalidatie@cicerozorggroep.nl

Route
Wilt u de CVA revalidatieafdeling Cicero per openbaar vervoer, fiets of auto bezoeken, plan dan hier uw route.

Vragen?

Voor vragen over bijvoorbeeld  wachtlijsten of rondleidingen kunt u contact opnemen met Cicero Zorgservice: 0900 500 9 500