Vergroten/verkleinen
Zorgcentrum Bronnenhof, Brunssum

Zorgcentrum Bronnenhof, Brunssum

In een bosrijke omgeving, met een mooi uitzicht op tuin en dierenpark, vindt u zorgcentrum Bronnenhof.

Hier bieden wij, in kleine huiselijke groepen, zorg aan psychogeriatische cliënten (bewoners met dementie). U heeft een eigen appartement, dus u bepaalt zelf zoveel mogelijk uw eigen dag- en nachtritme. Net zoals u dat thuis gewend was. Onze huiskamer en keuken zijn het gezellige middelpunt van de afdeling. Hier eet u drie keer per dag, samen met de andere bewoners. Vindt u het fijn om te helpen bij het bereiden van de maaltijd, het dekken van de tafel of bij andere klusjes, dan kan dat altijd. Wij ondersteunen en helpen u om binnen uw mogelijkheden zo zelfstandig mogelijk te functioneren.

Wij proberen onze medewerkers zoveel mogelijk op dezelfde woongroep in te zetten, zodat u steeds dezelfde vertrouwde gezichten ziet. In de huiselijke omgeving van een woongroep dragen onze medewerkers en vrijwilligers geen uniform. Wanneer het nodig is dat u (tijdelijk) extra ondersteuning nodig heeft van een therapeut, een arts of een andere professional, dan wordt daar uiteraard voor gezorgd.

De medewerkers van onze vakkundige multidisciplinair teams staan elke dag voor u klaar. Zij begeleiden, helpen en verzorgen u. Dichtbij en vertrouwd, waardoor er een fijne persoonlijke band ontstaat.

Onze vrijwilligers vormen een waardevolle aanvulling op de professionele hulpverlening. Zij ondersteunen dagelijks bij allerlei activiteiten en zorgen voor extra gezelligheid en sfeer.

Lees ook het artikel Locatie in beeld over zorgcentrum Bronnenhof.

“De kleinschaligheid en de persoonlijke sfeer binnen Bronnenhof worden door bewoners en mantelzorgers erg gewaardeerd!”
Frank op den Kamp
Locatiemanager

Wat zorgcentrum Bronnenhof u te bieden heeft

Faciliteiten

Kleinschalig wonen psychogeriatrie:

3 Woongroepen met ieder:

 • 14 éénpersoonsappartementen
 • 1 gezamenlijke huiskamer met keuken

1 Woongroep met:

 • 7 éénpersoonsappartementen
 • 1 gezamenlijke huiskamer met keuken

Overige faciliteiten in het gebouw:

 • Recreatieruimte
 • Recreatieruimte voor rokers
 • Bezinningsruimte
 • Mooie tuin met uitzicht op dierenparkje

Daginvulling

Wanneer u in ons zorgcentrum komt wonen, willen we u graag faciliteren in de voortzetting van uw leven zoals u dat gewend bent, met uw eigen wensen en gewoontes.

Samen met u en uw naasten gaan wij op zoek naar de meest passende vormen voor uw daginvulling: wat zijn uw wensen, behoeftes en interesses. Iets ondernemen met eigen (klein)kinderen, afspraken met vrienden, de kaartclub of andere naasten kan een duidelijk verschil maken als het gaat om een persoonlijke daginvulling, ook wanneer u in een zorgcentrum woont. Wij maken hier met u en uw naasten duidelijke afspraken over.

Daarnaast hebt u bij Bronnenhof de mogelijkheid om mee te doen aan verschillende grootschalige of kleinschalige activiteiten en evenementen. Dit geeft uw dag extra kleur en u krijgt er nieuwe energie van. Een greep uit de activiteiten waar u aan kunt deelnemen: bewegen voor ouderen, spelletjes doen, samen liedjes zingen. Ook buiten deze georganiseerde activiteiten zijn er mogelijkheden. Wilt u bijvoorbeeld nog eens terug naar uw geboorteplaats of een keer een voetbalwedstrijd bijwonen? We kijken samen met u wat de mogelijkheden zijn.

Service

Bij Cicero Zorggroep willen wij uw dagelijkse leven zo aangenaam en zo gemakkelijk mogelijk maken. In Bronnenhof kunt u gebruik maken van het volgende service-aanbod:

 • Kapster op afspraak
 • Pedicure op afspraak
 • Huren van een ruimte voor een feestelijke gelegenheid
 • Gratis koffie, thee en frisdrank in de recreatieruimte. Bezoekers betalen een eigen bijdrage.

Adres

Zorgcentrum Bronnenhof
Semmelweisstraat 14
6442 BH Brunssum
T: 045 400 21 00
E: receptie.bronnenhof@cicerozorggroep.nl

Route
Wilt u zorgcentrum Bronnenhof per openbaar vervoer, fiets of auto bezoeken, plan dan hier uw route.

Vragen?

Voor vragen over bijvoorbeeld  wachtlijsten of rondleidingen kunt u contact opnemen met Cicero Zorgservice: 0900 500 9 500