Vergroten/verkleinen
Zorgcentrum ’t Brook, Voerendaal

Zorgcentrum ’t Brook, Voerendaal

In het hartje van Voerendaal, direct aan het prachtige park met vijvers en dichtbij de winkels, ligt het moderne zorgcentrum ‘t Brook.

Na een grondige renovatie en uitbreiding bestaat ’t Brook sinds 2015 uit 3 met elkaar verbonden gebouwen, voorzien van alle gemakken en een breed scala aan technologische hulpmiddelen in de zorg (domotica). Hiermee kan uw zelfredzaamheid, bewegingsvrijheid en veiligheid aanzienlijk verbeteren.

In ‘t Brook vindt u een verzorgingsafdeling, een verpleeghuisafdeling psychogeriatrie (PG, voor ouderen met dementie), een verpleeghuisafdeling somatiek (voor ouderen met een lichamelijke beperking) en een revalidatieafdeling.

De medewerkers van onze vakkundige multidisciplinaire teams staan elke dag voor u klaar. Zij begeleiden, helpen en verzorgen u. Dichtbij en vertrouwd, waardoor er een fijne persoonlijke band ontstaat.

Onze vrijwilligers vormen een waardevolle aanvulling op de professionele hulpverlening. Zij ondersteunen dagelijks bij allerlei activiteiten en zorgen voor extra gezelligheid en sfeer.

Woont u nog thuis, dan kunt u via ‘t Brook gebruik maken van verschillende ondersteunende (zorg)diensten, zoals maaltijdvoorziening en activiteiten.

“Het geeft enorm veel voldoening om zoveel mogelijk tegemoet te komen aan de wensen van onze bewoners!”
Yvon Nijhof
Locatiemanager a.i.

Wat zorgcentrum ‘t Brook u te bieden heeft

Faciliteiten

Wonen in een verzorgingshuis:

 • Eénpersoonsappartementen met eigen badkamer en keukenblok
 • Echtparenappartement
 • 1 huisartsenbed
 • Gemeenschappelijke  huiskamer(s)

Wonen op een verpleeghuisafdeling psychogeriatrie (PG):

 • Cliëntenappartementen met eigen badkamer
 • Gemeenschappelijke huiskamer(s)
 • Snoezelruimte

Wonen op een verpleeghuisafdeling somatiek:

 • Cliëntenappartementen met eigen badkamer en keukenblok
 • Gemeenschappelijke huiskamer(s)

Revalidatie afdeling:

 • Cliëntenappartementen met eigen badkamer en keukenblok
 • Gemeenschappelijke huiskamer(s)

Fysiofitness

(Para)medische zorg/diensten

Domoticafaciliteiten

Daginvulling

Wanneer u in ons zorgcentrum komt wonen, willen we u graag faciliteren in de voortzetting van uw leven zoals u dat gewend bent, met uw eigen wensen en gewoontes.

Samen met u en uw naasten gaan wij op zoek naar de meest passende vormen voor uw daginvulling: wat zijn uw wensen, behoeftes en interesses. Iets ondernemen met eigen (klein)kinderen, afspraken met vrienden, de kaartclub of andere naasten kan een duidelijk verschil maken als het gaat om een persoonlijke daginvulling, ook wanneer u in een zorgcentrum woont. Wij maken hier met u en uw naasten duidelijke afspraken over.

Daarnaast hebt u bij 't Brook de mogelijkheid om mee te doen aan verschillende grootschalige of kleinschalige activiteiten en evenementen. Dit geeft uw dag extra kleur en u krijgt er nieuwe energie van. Een greep uit de activiteiten waar u aan kunt deelnemen: Bewegen voor ouderen, spelletjes (kienen, kaarten, sjoelen, rad van ’t Brook), zang- en toneeloptredens, modeshow, seizoensgebonden activiteiten, culinaire evenementen, kleine uitstapjes en winkelochtenden, jaarlijkse verkoop van zelfgemaakte spullen. Ook buiten deze georganiseerde activiteiten zijn er mogelijkheden. Wilt u bijvoorbeeld nog eens terug naar uw geboorteplaats of een keer een voetbalwedstrijd bijwonen? We kijken samen met u wat de mogelijkheden zijn.

Service

Bij Cicero Zorggroep willen wij uw dagelijkse leven zo aangenaam en zo gemakkelijk mogelijk maken. In zorgcentrum ‘t Brook kunt u gebruik maken van het volgende service-aanbod:

 • Winkel
 • Kapsalon / Pedicure
 • Gehoorspecialist / Opticien: op verzoek aanwezig
 • Bibliotheekboeken: op bestelling en gratis bezorgd
 • Gebak bestelservice
 • Huren van een ruimte voor een feestelijke gelegenheid
 • Heilige Mis, met mogelijkheid communie op uw kamer te ontvangen

Heeft u een (klein) huisdier, dan bespreken we graag met u de mogelijkheden om het dier mee te nemen naar uw nieuwe woonplek in ’t Brook.

Adres

Zorgcentrum ’t Brook
Strijthagenstraat 4
6367 TN Voerendaal
T: 045 562 81 00
E: receptie.brook@cicerozorggroep.nl

Route
Wilt u zorgcentrum 't Brook per openbaar vervoer, fiets of auto bezoeken, plan dan hier uw route.

Vragen?

Voor vragen over bijvoorbeeld  wachtlijsten of rondleidingen kunt u contact opnemen met Cicero Zorgservice: 0900 500 9 500.

Duurzaam

Cicero Zorggroep wil graag duurzame zorg bieden. Daarom publiceren wij onze CO2 voetafdruk op de openbare Milieubarometer.

Zorgcentrum 't Brook heeft het zilveren niveau van de Milieu Thermometer Zorg behaald.