Vergroten/verkleinen
Zorgcentrum Aan de Bleek Schinveld

Zorgcentrum Aan de Bleek, Schinveld

Aan de Bleek is een gerenoveerd, modern, multifunctioneel en toekomstbestendig (zorg)centrum. Gelegen in hartje Schinveld biedt Aan de Bleek  een breed scala aan zorg- en dienstverlening: voor haar bewoners, maar ook voor de inwoners van Schinveld. Want Aan de Bleek heeft de functie van zorgcentrum, maar biedt daarnaast nog veel meer!

Om ouderen te helpen zo lang mogelijk veilig thuis te wonen, biedt Aan de Bleek diverse diensten aan, bijvoorbeeld maaltijdvoorziening, activiteiten, dagbesteding, en fysiotherapie voor thuiswonende ouderen.

Wonen in Aan de Bleek
Het nieuwe Aan de Bleek biedt mooie, ruime kamers met een keukenblok en eigen badkamer. U kunt uw appartement natuurlijk naar eigen smaak en met eigen meubilair inrichten; een stukje ‘thuis’ meebrengen, zodat u zich snel vertrouwd voelt. Ook de gemeenschappelijke ruimtes zijn nieuw en in stijl ingericht. Veel authentieke elementen uit Schinveld zijn (symbolisch) terug te vinden.

Tijdelijk wonen in Aan de Bleek 
De zorg van de toekomst is erop gericht ouderen zo lang mogelijk thuis te laten wonen. Dat moet natuurlijk wel op een veilige manier kunnen. Soms is een situatie thuis zodanig dat op dat moment thuis wonen niet verantwoord is. Dan biedt Aan de Bleek een oplossing aan  waarbij de ouderen tijdelijk terecht kan in het zorgcentrum. In de tussen tijd wordt op maat bekeken wat de oudere zelf nodig heeft en wat de familie/mantelzorg nodig heeft om de thuissituatie tot rust te laten komen en te stabiliseren.

Op welke manier u ook gebruik maakt van de diensten van Aan de Bleek, wij doen ons best om het u zo aangenaam mogelijk te maken, door uw wensen zoveel mogelijk centraal te stellen. Zorg en welzijn zijn nauw met elkaar verbonden en samen met u kijken we hoe u de dag zo aangenaam mogelijk door kunt brengen.

De medewerkers van onze vakkundige multidisciplinair teams staan elke dag voor u klaar. Zij begeleiden, helpen en verzorgen u. Dichtbij en vertrouwd, waardoor er een fijne persoonlijke band ontstaat.

Onze vrijwilligers vormen een waardevolle aanvulling op de professionele hulpverlening. Zij ondersteunen dagelijks bij activiteiten en zorgen voor extra gezelligheid en sfeer.

In het verlengde van zorgcentrum Aan de Bleek zijn er onlangs 16 zorgstudio’s ontwikkeld aan de Kloosterlaan 2 te Schinveld. Meer informatie hierover vindt u hier.

“Ons moderne en multifunctionele zorgcentrum heeft alle faciliteiten om u zowel thuis, als (tijdelijk) op onze locatie te ondersteunen.”
Frank op den Kamp
Locatiemanager

Wat zorgcentrum Aan de Bleek te bieden heeft

Faciliteiten

Wonen in een verzorgingshuis

Verdeeld over 3 woonlagen:

(Para)medische zorg/diensten

Overige faciliteiten in het gebouw:

  • Recreatiezaal
  • ​Stilteruimte
  • ​Tuin

Daginvulling

Wanneer u in ons zorgcentrum komt wonen, willen we u graag faciliteren in de voortzetting van uw leven zoals u dat gewend bent, met uw eigen wensen en gewoontes.

Samen met u en uw naasten gaan wij op zoek naar de meest passende vormen voor uw daginvulling: wat zijn uw wensen, behoeftes en interesses. Iets ondernemen met eigen (klein)kinderen, afspraken met vrienden, de kaartclub of andere naasten kan een duidelijk verschil maken als het gaat om een persoonlijke daginvulling, ook wanneer u in een zorgcentrum woont. Wij maken hier met u en uw naasten duidelijke afspraken over.

Daarnaast hebt u bij Aan de Bleek de mogelijkheid om mee te doen aan verschillende grootschalige of kleinschalige activiteiten en evenementen. Dit geeft uw dag extra kleur en u krijgt er nieuwe energie van. Een greep uit de activiteiten waar u aan kunt deelnemen: Meer bewegen voor ouderen, spelletjes, kienen, optredens, film. Ook buiten deze georganiseerde activiteiten zijn er mogelijkheden. Wilt u bijvoorbeeld nog eens terug naar uw geboorteplaats of een keer een voetbalwedstrijd bijwonen? We kijken samen met u wat de mogelijkheden zijn.

Service

Bij Cicero Zorggroep willen wij uw dagelijkse leven zo aangenaam en zo gemakkelijk mogelijk maken. In zorgcentrum Aan de Bleek kunt u gebruik maken van het volgende service-aanbod:

  • Kapsalon
  • Pedicure
  • De beschikking over een grotere ruimte voor uw gasten, als u iets te vieren heeft
  • Wekelijkse Heilige Mis, met mogelijkheid communie op uw kamer te ontvangen

Heeft u een (klein) huisdier, dan bespreken we graag met u de mogelijkheden om het dier mee te nemen naar uw nieuwe woonplek in Aan het Bleek. Een hond of een kat kunt u helaas niet meenemen. 

Adres

Zorgcentrum Aan de Bleek
A ge Water 1, 6451 CB Schinveld
T: 045 525 31 31
E: receptie.aan.de.bleek@cicerozorggroep.nl

Route
Wilt u zorgcentrum Aan de Bleek per openbaar vervoer, fiets of auto bezoeken, plan dan hier uw route.

Vragen?

Voor vragen over bijvoorbeeld  wachtlijsten of rondleidingen kunt u contact opnemen met Cicero Zorgservice: 0900 500 9 500.

Duurzaam

Cicero Zorggroep wil graag duurzame zorg bieden. Daarom publiceren wij onze CO2 voetafdruk op de openbare Milieubarometer.

Zorgcentrum Aan de Bleek/Cicero Bleekstaete heeft het zilveren niveau van de Milieu Thermometer Zorg behaald.